Koronavirüs ile mücadele edenlerin yakınlarından 'antikor bağışı' çağrısı

Hastanelerde yeni tip koronavirüs nedeniyle tedavi gören hastaların yakınları, Türkiye'de uygulamaya başlanılan 'immün plazma' yöntemi için bağış çağrısı yaparak, konuya ilişkin farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Genel 12.04.2020 13:20:11 0
Koronavirüs ile mücadele edenlerin yakınlarından
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.04.2020 13:20

İSTANBUL (AA) - Hastanelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gören hastaların yakınları, Türkiye'de uygulamaya başlanılan "immün plazma" yöntemi için bağış çağrısında bulunarak, konuya ilişkin farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Çin'in Vuhan kentinde geçen yılın aralık ayında görülmesinin üzerine tüm dünyaya yayılan Kovid-19 ile mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye'de, Sağlık Bakanlığının koordinasyonu ve Türk Kızılayın yürütücülüğünde Kovid-19'a karşı "immün plazma" tedavisi başlatıldı.

Tedaviyle, daha önce hastalığı geçirmiş olan bireylerin kanında enfeksiyona karşı oluşan antikorların alınıp hasta bireylere aktarılması hedefleniyor.

Uzmanların hastalar için "umut ışığı" olabileceğini belirttiği tedaviye yönelik bazı vatandaşların sosyal medya hesapları üzerinden de bağış çağrısında bulunduğu görülüyor.

Bu kapsamda yaklaşık 10 gün önce Esenyurt'taki bir hastanede tedavi altına alınan 53 yaşındaki Ardahan Kültür Evi Müdürü Güven Avşar için de yakınları tarafından sosyal medya üzerinden paylaşımlarda iyileşen hastaların bağış yapması için çağrıda bulunuluyor.

Avşar'ın kızı Yudum Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''53 yaşındaki babam yaklaşık 10 gündür hastanede yatıyor. Ne gecemiz belli, ne gündüzümüz. Çok zor durumdayız, babam çok hasta. Daha önce hastalığı geçirmiş olanların kanında enfeksiyona karşı oluşan antikorlar babamın iyileşmesi için gerekiyormuş. Nasıl bulacağımızı bilmediğimizden biz de sosyal medya üzerinde paylaşımda bulunduk. İnşallah hayır sahibi biri çıkar da bağış yapar." şeklinde konuştu.

Muhabir: Mehmet Avşar
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ