KKTC’den Muş’a getirilen vatandaşlar yurda yerleştirildi

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDEN (KKTC) KORONA VİRÜS (KOVİD-19) TEDBİRLERİ KAPSAMINDA MUŞ’A GETİRİLEN 175 TÜRK VATANDAŞI, SAĞLIK KONTROLLERİNİN ARDINDAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE AİT ÖĞRENCİ YURDUNA YERLEŞTİRİLDİ.

Genel 19.04.2020 17:30:24 0
KKTC’den Muş’a getirilen vatandaşlar yurda yerleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) korona virüs tedbirleri kapsamında Muş’a getirilen 175 Türk vatandaşı, sağlık kontrollerinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarınca yürütülen ortak çalışma sonucunda KKTC’deki Türk vatandaşları uçakla Muş’a getirildi. Muş Alparslan Havalimanı’na getirilen vatandaşlar, burada ilk olarak sağlık kontrolünden geçirilip, valizlerinin dezenfekte edilmesinin ardından polis ve jandarma eşliğinde otobüslerle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Müştakbaba Öğrenci Yurdu’na getirildi. Yurt bahçesinde karanfillerle karşılanan vatandaşlar, burada kurulan stantta kayıt işlemleri yapıldıktan sonra odalarına yerleştirildi. KKTC’den gelen vatandaşları karşılayan AFAD İl Müdürü Veysi As, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, İl Merkez Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Temiz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Çengelçik, havalimanı ve yurttaki organizasyonları sağladı.

Muş’ta 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları Muş Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay tarafından karşılanacak.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem