Kızılay Başkanı deprem bölgesinde

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Malatya’nın Doğanyol ilçesinde incelemelerde bulundu.

Genel 26.01.2020 18:05:10 0
Kızılay Başkanı deprem bölgesinde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.01.2020 18:05

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Malatya’nın Doğanyol ilçesinde incelemelerde bulundu.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak Cuma günü saat 20.55’te meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor. Depremin etkisinin en fazla hissedildiği yerlerden biri olan Malatya’nın Doğanyol ilçesinde de devletin tüm organları depremzedeler için seferber olurken, Türk Kızılayı da ilk günden itibaren sahada yer alıyor. Yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gelen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Doğanyol merkezi ile Gökçe Mahallesine geldi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kınık, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Elazığ ve Malatya’da AFAD’ın koordinasyonunda insani yardım çalışmaları ile arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Yaklaşık 200 profesyonel afet uzmanı ile yüzün üzerinde gönüllü ile birlikte Malatya’da ve Elazığ’da çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kınık, “Ana sorunumuz olan beslenme alanında çalışıyoruz. Bu anlamda 6 bin öğün yaklaşık Elazığ’da 2 bine yaklaşık öğünde Malatya’da Pütürge ve Doğanyol beldelerimizde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bir taraftan da Malatya bölgesinde 2 bine aşkın çadır dağıtımı yapıldı. Battaniyeleri, ısıtıcıları, yatakları kendilerine verildi. Köylerde ulaşılamayan yer kalmadı, tespitler yapıldı ihtiyaçları kendilerine teslim edildi” şeklinde konuştu.

Bütün sivil toplum kuruluşları ve ilgili devlet kurumları ile birlikte ortaklaşa çalıştıklarını kaydeden Kınık, “Afetin o ilk dönemindeki acısı yavaş yavaş küllenmeye başlandı. Bundan sonraki süreç toparlanma süreci. Devletin tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine yapacağı desteğin yanında bizde Kızılay olarak desteklerimizi sunacağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ