Kışın 12 hane kalan köyde, kuşlar üşümesin diye 350 kuş evi asıldı

Elazığ’da 50 Haneli Olan Ancak Kışın 12 Haneye Kadar Düşen Bir Köyde, Muhtar Ve Yöre Sakinleri Tarafından 350 Adet Kuş Evi Yaptırılarak, Ağaçlara Asıldı.

Genel 14.12.2019 11:40:30 0
Kışın 12 hane kalan köyde, kuşlar üşümesin diye 350 kuş evi asıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.12.2019 11:40

Elazığ’da 50 haneli olan ancak kışın 12 haneye kadar düşen bir köyde, muhtar ve yöre sakinleri tarafından 350 adet kuş evi yaptırılarak, ağaçlara asıldı.

Sivrice ilçesine bağlı Günbalı köyünde muhtarın öncülüğünde kuşların kışın soğukta barınmaları için 350 tane kuş kafesi yaptırıldı. Yaptırılan kuş kafesleri köyde kuşların sürekli geldiği ve ağaçların yoğun olarak bulunduğu bölgeler ile mezarlığa asıldı. Kışın sert geçtiği köyde kuşlar için böyle bir önlem alınması köy sakinleri ve duyanlar tarafından olumlu karşılandı. Kuşların yanı sıra köy sakinleri köpek ve kedi gibi sahipsiz kalan hayvanları da besleyerek kışın aç kalmamalarını sağlıyor.

350 tane kuş kafesi yaptırdıklarını belirten Köy Muhtarı Özcan Gündem, “Köyün belirli noktalarına yerleştirdik. Dağlara, mezarlıklara yerleştirdik. Yemlerini falan veriyoruz. Geleneksel olarak her yıl bu gibi uygulamaları yapıyoruz. Çevredeki köylerde kışın kimse kalmadığı için oradaki köylerdeki hayvanlarda buraya geliyor. Bütün muhtarlardan ve vatandaşlardan ben bu davranışı bekliyorum. Bunu yaparlarsa hayvanlarda aç kalmaz. Peygamber Efendimizin hadisinde de “Buğday tanelerini serpin müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler” hadisine nail olmak için bunları yapmamız gerektiğini düşünüyorum. İnsan mutlu oluyor. 2 günde bir gelip yemleri dolduruyoruz"dedi.

Köy sakinlerinin bu konuda sürekli destek verdiğini anımsatan Gündem, "Köyümüz 50 haneli,kışın 12 hane kalıyor. Buradaki vatandaşlarımızda elinden geldikçe bakıyor. Kedi, köpek, kuş gibi hayvanlara ekmek buğday getirip kışın besliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yemleri hayvanlar için bıraktıklarını anımsatan köy sakinlerinden Murat Coştur, “Kuş kafeslerine bırakıyoruz. İnsanlar ellerinden geldikçe hayvanlara baksınlar. Kuşlara kuş yemi diğer hayvanlara ise ekmek bıraksınlar” diye konuştu.

Muhtarın yaptırdığı kuş kafeslerinden dolayı çok memnun olduğunu dile getiren köy sakinlerinden Murat Çelik’te, herkesin kapısının önüne yiyecek bırakması tavsiyesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ