Kışanak ve Tuncel'in suç dosyası kabarık

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince, yeniden yargılanmalarına karar verilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in devam eden çok sayıda soruşturmaları ve dava dosyalar?

Genel 21.07.2019 12:36:21 0
Kışanak ve Tuncel'in suç dosyası kabarık
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.07.2019 12:36

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesince, yeniden yargılanmalarına karar verilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın benzer suçlardan 16 ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in ise 12 ayrı soruşturma dosyası daha bulunuyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Sanık Gültan Kışanak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 2, Ankara ve Kandıra Cumhuriyet başsavcılıklarınca ise birer soruşturma yürütülüyor.

"Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da sanık Kışanak hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında 4, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığında 3, İzmir, Şırnak, Uludere, Cihanbeyli ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılıklarında da birer soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Ayrıca aynı suçtan sanık Kışanak'ın Hakkari 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanması devam ediyor.

Sebahat Tuncel hakkında ise Diyarbakır ve Kandıra Cumhuriyet başsavcılıklarınca "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlarından birer soruşturma yürütülüyor.

Tuncel'in "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ise İstanbul ve Malatya cumhuriyet başsavcılıklarında 2'şer, Adana, Diyarbakır, Batman, Viranşehir, İzmir ve Nusaybin Cumhuriyet başsavcılıklarında birer soruşturma dosyası bulunuyor.

Ayrıca sanık Tuncel'in aynı suçdan Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde, Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesinde ve Siirt 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması devam ediyor.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, 1 Şubat'ta görülen karar duruşmasında eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 14 yıl 3 ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de aynı suçlardan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, sanıkların haklarında başka soruşturmalar olduğu gerekçesiyle yeniden yargılanmalarına karar vermişti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ