Kış Turizmi Kongresi Atatürk Üniversitesinde başladı

Atatürk Üniversitesinin Ev Sahipliğini Ve Yürütücülüğünü Yaptığı, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ve Turizm Akademisyenler Derneğinin (tuader) İş Birliğiyle Düzenlenen 1. Uluslararası Kış Turizmi Kon

Genel 19.12.2019 18:35:09 0
Kış Turizmi Kongresi Atatürk Üniversitesinde başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.12.2019 18:35

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğini ve yürütücülüğünü yaptığı, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Turizm Akademisyenler Derneğinin (TUADER) iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kış Turizmi Kongresinin açılışı Nenehatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra; Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, ulusal ve uluslararası akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

250 Katılımcı 152 Bildiriyle Katıldı

Kongrenin açılışını yapmak üzere kürsüye çıkan ile Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, 1993 yılında kış turizmi merkezi olarak ilan edilen ve kış turizmi koridoru üzerinde yer alan Erzurum’un, kış turizmi ve kış sporları açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. 1.Uluslararası Kış Turizmi Kongresinin amacının, "Turizm" alanında farklı disiplinlerden oluşan ulusal ve uluslararası araştırmacıları, sektör temsilcilerini, kamu kurumlarım bir araya getirerek kış turizminin çeşitli yönleriyle ele alınmasını sağlamak, bilgi ve deneyimleri paylaşmak olduğunu ifade eden Dekan Gürbüz, böylelikle kış turizmine ulusal ve bölgesel anlamda katkı sağlaması hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Gürbüz sözlerine şu şekilde devam etti: “Kongremize yedi farklı ülkeden toplam 250 katılımcı 152 bildiriyle katıldı. Kongremiz, sektörle öğrenciyi buluşturmak, öğrencilerimize staj imkânları, kariyer ve iş planlaması yapmak üzere önemli bir konumda bulunuyor. Bu vesileyle, kongremize desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere, yurt içi ve yurt dışından katılan saygıdeğer katılımcılara, kongrenin düzenlenmesine katkıda bulunan, düzenleme ve bilim kurulu üyelerine, hazırlık aşamasından gerçekleştirme sürecine kadar her aşamada emeği geçenlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”

Sektör Taleplerini De Dikkate Alıyoruz

Palandöken Dağının, farklı zorluk derecelerine sahip pistleri, kar kalitesi, karın yerde kalma süresi, ülkemizin toplamda en uzun telesiyej hattına sahip olması ile öne çıkan bir kış turizm merkezi olduğuna değinerek konuşmasına başlayan Rektör Çomaklı, mevcut bu değerlerin yanı sıra Palandöken sıradağlarının kayak yapabilme açısından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Bu potansiyelin değerlendirilmesi noktasında Atatürk Üniversitesi olarak önemli bir görev üstlendiklerini dile getiren Rektör Çomaklı: “Turizm sektörünün geliştirilmesi ve ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü sağlama konusundaki katkılarımızın yanı sıra, yürütmekte olduğumuz Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, üniversitemizde eğitim gören her öğrencimizin kış sporlarından en az birini iyi derecede yapabilecek seviyede mezun olmasını arzu ediyoruz. Ayrıca, sektör taleplerini de dikkate alarak, Turizm fakültemizin faal iki bölümüne ilaveten bölgemizin ilk “Turist Rehberliği Bölümü”nü açarak bu yıl itibariyle öğrencilerimizi aldık” şeklinde konuştu.

Ülkemizde bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı kış turizmi kongresinin gerçekleştirildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, son olarak: “Kongremize, kariyer günümüze ve panellerimize ilgi gösteren yurt içinden ve yurt dışından katılan akademisyenlere, kamu ve özel sektör temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarına, katılım konusunda gösterdikleri gayret ve hassasiyet için şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kongre, 19-21 Aralık tarihleri arasında Turizm Uygulama Otelinde devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ