Kırkpınar başpehlivanlığını Ali Gürbüz kazandı

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, rakibi Orhan Okulu'yu finalde yenen Ali Gürbüz oldu.

Genel 7.07.2019 18:50:42 0
Kırkpınar başpehlivanlığını Ali Gürbüz kazandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.07.2019 18:50

EDİRNE (AA) - 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, rakibi Orhan Okulu'yu finalde yenen Ali Gürbüz oldu.

İki Antalyalı başpehlivan, tezahüratlar eşliğinde çıktıkları çayırda final öncesi önce yağlandı, ardından da peşrevleriyle seyirciyi selamladı.

Daha önce Kırkpınar'da iki kez birbirlerine rakip olan ve birer galibiyetleri bulunan Ali Gürbüz ile Orhan Okulu'nun güreşini, Hüsnü Patron yönetti.

2015 ve 2018 yıllarının başpehlivanı Orhan Okulu ile 2011 ve 2012 yıllarının başpehlivanı Ali Gürbüz'ün karşılaşması, sporcuların birbirini tartmasıyla başladı.

Orhan Okulu'nun kasnaktan tutma çabalarını Ali Gürbüz uzun kolları aracılığıyla iterek savuşturdu. Güreşin yirmi dakikası Orhan Okulu'nun çabaları, Ali Gürbüz'ün savunması şeklinde geçti. Kule hakemliği de güreşin pasif olduğu gerekçesiyle her iki güreşçiye de ihtar verdi.

Bu dakikadan sonra kasnak ve paça dalmaları ile Orhan Okulu güreşe az da olsa hareket getiren isim oldu. Ancak müsabaka, normal süresinde güreş zevkinden uzak bir şekilde devam etti. Seyirci de zaman zaman güreşin hızlanması için ıslıkladı.

40 dakikalık normal sürede yenişemeyen pehlivanlar, kendilerini sakladıkları altın puan bölümünde daha aktif bir güreş sergilediler.

Güreşin 48. dakikasında rakibi Orhan Okulu'nun paçasına daldığı sırada bu pozisyondan kurtulan Ali Gürbüz, bir anda künde pozisyonu aldı. Ali Gürbüz, kontrolü eline geçirmesi sonrası Orhan Okulu'nun dengesini bozarak açık düşürdü.

Puanı alarak güreşi kazanan Ali Gürbüz, bu sonuçla 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ta yüzme şöleni: Minik sporcular yarı final biletini aldı


Van Spor

Ünilig Taekwondo’da Fırat Üniversitesi’ne bronz madalya


Van Spor

Kars’ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı: Milli takım yolunda kıran kırana mücadele


Van Spor

Play-off yolunda örnek hareket: Dükkanı bordo-beyaza boyadı, müşterilere forma dağıttı


Van Spor

Badminton Milli Takımı’nda 5 Erzincanlı sporcu


Van Spor

Yeşilyurtspor play-off ilk turuna galibiyetle başladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sözeri: "Takımıma güveniyorum"


Van Spor

Galatasaray'a büyük şok! Gençlerbirliği'ne yenilerek Türkiye Kupası'na veda etti


Van Spor

Elazığ’da 23 Nisan coşkusu spor etkinlikleriyle yaşandı


Van Spor

Takım kaptanına sarılmak için gözyaşı döken öğrenciye anlamlı jest


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Play-Off ilk maçına çıkıyor


Van Spor

Ahmet Dal: "Şampiyonluklar bir günde kazanılmaz"


Van Spor

Bahar Şenlikleri futsal müsabakasıyla başladı


Van Spor

Konya'da gol 120+2'de geldi! Fenerbahçe, kupaya veda etti


Van Spor

Erzincanlı boksör Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırat Üniversitesi’nde spor şenlikleri başladı


Van Spor

Başkan Alan sözünü tuttu: Öğrencilere formalarını hediye etti


Van Spor

Elazığ’a gülle atmada altın madalya


Van Spor

Battalgazi Belediyespor play-off’u garantiledi


Van Spor

Erzincanlı genç badmintoncular Avrupa’da 3 madalya kazandı


Van Spor

Vali Aydın Baruş kutlama coşkusuna katıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ