Kılıçdaroğlu 'Siyasette Eşit Temsil'e dair kanun teklifini imzaladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Siyasette Eşit Temsil'e dair kanun teklifine ilk imzayı attı.

Genel 8.03.2021 16:45:30 0
Kılıçdaroğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2021 16:45

ANKARA (AA) - CHP'den yapılan açıklamaya göre, 400'e yakın kadın örgütünün görüşleri alınarak, kadın milletvekilleri, kadın kolları genel başkanlığı ve ilgili akademisyenlerle yapılan çalışmalar ışığında hazırlanan kanun teklifi, milletvekilliği ile yerel seçimlerde yüzde 50 cinsiyet kotasının, fermuar yöntemiyle uygulanmasını öngörüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasette Eşit Temsil"e dair kanun teklifini imzalayarak, şunları kaydetti:

"Böyle bir kanun teklifini arkadaşlarım hazırladılar. Olağanüstü güzel bir çaba, çabanın güzelliği Türkiye'de kurulu 400'e yakın kadın örgütünün görüşünün alınmış olması. Bütün kadınların bir anlamda görüşünü yansıtan bu teklife birinci imzayı atmaktan son derece mutluyum. Siyaset tarihimizde önemli bir teklif olacak bu, aslında dünya siyaset tarihinde de önemli bir teklif olacak. Yüzde 50 cinsiyet kotası ayrıca fermuar sisteminin getirilmiş olması son derece güzel. Bunu imzalayacağız, parlamentoya sunacak arkadaşlarım, parlamentoda görüşülecek. Umarım bütün siyasi partiler bu teklife destek verirler hatta diğer siyasi partiler de benzer teklifleri getirebilirse parlamentodan oy birliğiyle böyle bir teklifin çıkması, yasalaşması olağanüstü güzel sonuçlar doğuracaktır. Parlamentoda tartışma düzeyinin yükselmesi, daha sağlıklı kararların çıkması açısından, komisyonlarda toplumsal sorunlara daha insancıl yaklaşılması açısından da son derece önemli, böyle düşünüyorum. Umarım bunu yasalaştırırız ve Türkiye'de kadın erkek eşitliğini sağlamış oluruz."

Kadınların taleplerini bir araya getiren, onların sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlayan güzel bir kanun teklifi hazırlandığını belirten Kılıçdaroğlu, teklifi hazırlayanlara, emek verenlere teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ