Kick boksla yaralarını saran Gülsüm Özen, kadınlara umut oldu

- Eşini ve çocuğunu kaybettikten hayata tutunduğu kick boksta 11'i altın 22 madalya kazanan Gülsüm Özen, umut olduğu kadınlara spor eğitmenliği yapıyor

Genel 22.01.2020 11:19:23 0
Kick boksla yaralarını saran Gülsüm Özen, kadınlara umut oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.01.2020 11:19

İSTANBUL (AA) - Eşini ve çocuğunu kaybettikten sonra sporla hayata tutunan Gülsüm Özen (32), kick boksta kazandığı 11'i altın 22 madalyayla kadınların hem sesi hem umudu oldu.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya'da düzenlenen ve 60 ilden 2 bin sporcunun katıldığı Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda belediyenin sporcusu Gülsüm Özen, kendi kategorisinde şampiyon oldu.

Birincilik kürsüsüne çıkan Özen, bu şampiyonluğuyla 22. madalyasını elde etti.

İlk madalyasını 2017'de kazanan Özen'in sporla tanışıklığı, önce 2 yaşındaki çocuğu Melih'i, sonra da 2012'de eşi Altay Özen'i kaybetmesiyle başladı. Hayattaki tek dayanağı olan oğlu Yusuf için ayağa kalkması gerektiğini düşünen Özen, yaşadığı acıdan sonra tutunacak bir dal arayışına girdi.

Hobi olarak başladığı kick boksu yaptıkça hayatı düzene giren Gülsüm Özen, azmetti ve lisansını da alarak profesyonel bir sporcu oldu. Ardından da sırasıyla Bağcılar, İstanbul, Türkiye ve uluslararası turnuvalardaki birinciliklerle başarı merdivenlerini hızlıca tırmanan kadın sporcu, bugüne kadar yarıştığı müsabakalardan 11 altın, 8 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 22 madalya kazandı.

- Kadınlara spor eğitmenliği yapıyor

Bağcılar Belediyesi Göztepe Spor Kompleksinde eğitmen olarak çalışan Gülsüm Özen'in başarı hikayesi, yorgun, moralsiz, umutsuz birçok kadına da örnek oldu. Birçok kadın kendine rol model aldığı Özen'le spor yapmak için kursa kayıt yaptırdı. Kısa sürede başvuru yapanların sayısı 300'e ulaştı.

Çoğunluğu ev hanımlarından oluşan kursiyerler, seçtikleri branşlarda eğitim almaya başladı. Kimi şiddet ve olumsuz olaylara karşı kendini savunmak için kick boks öğrenirken kimi de evde oturmak yerine enerjik ve pozitif olmak için pilates, zumba, aerobik ve step yapıyor. Samimi bir ortamda geçen eğitim sırasında eğlenceli dakikalar yaşayan kursiyerler, spor sayesinde stres, sıkıntı ve yorgunluklarından kurtularak hem kendilerine hem de çevrelerine ışık saçıyor.

Kadınların sporla önce kendilerini sonra da çevrelerini değiştirebileceğini belirten Gülsüm Özen, şunları anlattı:

"Üst üste gelen sıkıntılar ve yalnızlığım beni yıldırmadı. Kendimde yeniden ayağa kalkabilecek ışığı gördüm. İnsanın mücadele edip kazanamayacağı bir şey olamaz. En büyük dostum boks eldivenlerim oldu. Eldivenleri giyince kendime olan güvenim arttı ve şampiyonluklar elde ettim. Bugün geldiğim noktanın birilerine örnek olması beni en çok mutlu ediyor. Başarılarım, ders verdiğim kadınlara ses oldu. Sayımız her geçen gün artıyor. Spor yapan herkesin negatif her şeyden uzaklaştığına ve daha pozitif olduğuna inanıyorum. Herkese tavsiye ederim."

Özen, kendisine verdiği maddi ve manevi katkılardan dolayı da Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya da teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ