Kentsel dönüşümle yeni evlerine kavuştular

Muş Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınan ve eski yapılar yıkılarak yerine yenisi yapılan 18 daire ve 6 iş yeri, kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edildi.

Genel 25.11.2020 08:59:04 0
Kentsel dönüşümle yeni evlerine kavuştular
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2020 08:59

Muş Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınan ve eski yapılar yıkılarak yerine yenisi yapılan 18 daire ve 6 iş yeri, kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edildi.

Muş Belediyesinin 2017 yılında aldığı meclis kararıyla merkeze bağlı Zafer Mahallesi’ndeki sarı ve beyaz blokların bir kısmı kentsel dönüşüm programına alınmıştı. 1966 Varto depremi sonrası afet evleri olarak yapılan ve kentsel dönüşüme giren mahalledeki bazı evler, hak sahipleri ve müteahhit firmanın anlaşması sonucu yıkılarak yerine yeni yapılar yapıldı. Yapımı tamamlanan 18 daire ve 6 iş yeri, kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edildi.

Yapımı tamamlanan yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 1966 Varto depremi sonrası yaptırılan afet evlerinin kentsel dönüşüm programına alındığını söyledi. Eski yapıların halk arasında ‘sarı ve beyaz bloklar’ olarak bilindiğini kaydeden Başkan Asya, “Bu mıntıkada kentsel dönüşüm programı uygulandı. Müteahhit firma, hak sahipleriyle anlaşarak bugün burada 42 daire, 6 büyük iş yerinin kura teslim töreni yaparak, evleri ailelere teslim etti. 2017’de aldığımız karar çerçevesinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına ilk etap 18 dairenin bugün teslim edilmesinin mutluluğunu yaşadık. Dolayısıyla bulunduğumuz mıntıkada düzenli bir kentsel dönüşüm yapılabilmesi için, düzenli bir yaşam alanı oluşturulması için sosyal donatısıyla, yeşil alanıyla, eğitim alanlarıyla, ibadet alanıyla, güvenlik alanlarıyla bir bütün olarak yaşanabilir modern bir bölge haline getirmek üzere canla, başla çalışıyoruz” dedi.

Evini teslim alan vatandaşlardan Osman Alanbay ise eski evlerinin 1993 yılında deprem sonrası kendilerine verilen binalar olduğunu, şu an yeni evlerini kura sonucu teslim aldıklarını ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ