Kente saygı için resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek

Genel 13.11.2018 15:45:09 0
Kente saygı için resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.11.2018 15:45
Malatya Kent Konseyi kente saygı için resim ve kompozisyon yarışması düzenleyecek.
Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği 2018 yılı lokomotif projesi olarak başlattığı “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile “Toplumsal Hayat ve Kurallar ”temasıyla ortaokul düzeyinde resim, “ Neden Kendimize ve Kentimize Saygı Duymalıyız” temasıyla da lise düzeyinde kompozisyon yarışması düzenliyor.
Büyükşehir Kent Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, Çevre, Sağlık, Eğitim, Kültür, Gençlik, Ekonomi, Aile, Adalet gibi alanlarda karşımıza çıkan ve geçmişten gelen ahlaki değerleri yeni hayat biçimleri içerisinde faydalı bir şekilde ortaya çıkartabilmek, toplumun birbirlerine karşı yükümlülüklerini hatırlatmak, aynı zamanda bireyin çevresi ile uyumlu olması ve çevresine değer katmasını sağlamak, toplumsal yaşama katkı sağlayacak bir vizyon oluşturmak adına “Resim ve Kompozisyon Yarışması” düzenleneceği belirtildi.
Son başvuru 14 Aralık Cuma
Başvuruların 14 Aralık Cuma 2018 tarihine kadar Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine şahsen yapılacağı belirtilirken, jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren eserlerin altın ile ödüllendirileceği paylaşıldı.
Resim yarışması katılım koşulları ile ilgili olarak, “Ortaokul 5.6.7. ve 8. Sınıfları kapsayan tüm öğrenciler. Resim için her türlü teknik, boyut ve malzeme kullanımı serbesttir. Öğrenciler çevre temizliği, trafik kuralları, hayvan sevgisi, su israfı, yaşlılara ve engellilere saygı, yeşili koruma, kaldırımı işgal etme, kent mobilyalarını koruma, gürültü kirliliği gibi konularda resimler çizecekler. Her öğrenci yarışmaya daha önce ödül almamış ve bir yerde sergilenmemiş en fazla bir resim ile katılacaktır. Eserler katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde Büyükşehir Belediyesi arkası Sanat Sokağı’nda bulunan Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine elden teslim edilecektir. Yıpranan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmaya katılacak eserlerde öğrencilerin ad, imza gibi işaretleri bulunmayacaktır. Öğrenciler eserlerini Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine getirip, katılım başvuru formunu doldurarak, yarışmaya dahil olacaktır. Yarışmaya katılan eserlerin her türlü yayın hakları Malatya Kent Konseyi’ne aittir. Son başvuru tarihi 14 Aralık 2018 Cuma. Yarışmaya katılım ücretsizdir” denildi.
Kompozisyon yarışması katılım koşulları ile ilgili olarak ise, Lise ( 9.10.11.12.) sınıfları kapsayan tüm öğrenciler. “Neden Kendimize ve Kentimize Saygı Duymalıyız?” ana başlığında öğrenciler çevre temizliği, trafik kuralları, hayvan sevgisi, su israfı, yaşlılara ve engellilere saygı, yeşili koruma, kaldırımı işgal etme, kent mobilyalarını koruma, gürültü kirliliği içeren kompozisyonlar yazacaklar. Eserlerin yazımı üç (3) sayfayı geçmeyecektir. Eserler bilgisayar çıktısı olarak ve CD’ye aktarılmış bir şekilde teslim edilecektir. Kağıtların arka yüzü kullanılmayacaktır. Değerlendirmede kompozisyon yazma kuralları ve imla dikkate alınacaktır. Her öğrenci en fazla bir kompozisyonla yarışmaya katılabilecektir. Yarışmaya katılacak eserlerde öğrencilerin ad, soyad, imza gibi işaretleri yer almayacaktır. Eserin sonunda rumuz ismi eklenecektir” ifadelerine yer verildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ