Keçiören'de fidanlar toprakla buluştu

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - 'Biz Keçiören'de kayalık alana ağaç diktik. Sevgiyle, inanarak yaparsanız kayada da, bozkırda da ağaç biter'

Genel 12.11.2020 11:42:05 0
Keçiören
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2020 11:42

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Senede 10 ağaç diksek inanın ki Türkiye dünyanın en yeşil ülkesi olur. Biz Keçiören'de kayalık alana ağaç diktik. Sevgiyle, inanarak yaparsanız kayada da, bozkırda da ağaç biter." ifadesini kullandı.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Yayla Mahallesi'nde ağaç dikme töreni düzenledi.

Törende konuşan Belediye Başkan Altınok, "Diktiğimiz her fidan, her ağaç, her tohum aynı zamanda oksijen demektir, oksijeni daha fazla bir kentte yaşamak demektir. Ağaç dikmek önemli ama daha da önemlisi dikilen ağaçlara bakmaktır. Ağaçlar da insanlar gibi Yüce Allah'ın yarattığı canlı varlıklardır." ifadelerini kullandı.

Altınok, "Yayla Mahallemize kazandırdığımız bu yeşil alan sayesinde oksijeni bir şehirde yaşamış olacağız. Vatandaşımız balkonunda oturduğu zaman yeşili görecek. Keçiören’deki tüm sokakları ağaçlandırma projemiz de devam ediyor. 5 yıl içinde şehrimizdeki tüm sokakları ağaçlandıracağız. Bütün sokaklarımızda kuş sessinin duyulması için ağaçlandırma seferberliğimiz devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Keçiören Belediyesi'nin park ve yeşil alan konusunda yapılan çalışmalarla örnek bir belediye olduğunu belirten Altınok, şunları kaydetti:

"Ankara'da ve Türkiye’de en çok parkı olan belediyeyiz. Şu ana kadar 300 civarında parkımızı yeniledik. Birçok belediyeye de yeşil alan, park ve yürüyüş yolları konusunda örnek olduk. Belediyeler artık daha çok park yapıyor, daha çok yürüyüş yolu yapıyor. Ağaçları dikip bırakmakla olmuyor. Kurumlarımız adına tahsis edilmiş birçok ağaçlandırma alanına bakıyoruz tabela var ağaç yok. Bu ağaçları diktikten sonra bir yıl boyunca bu ağaçları sulamalıyız. Daha sonra da zaten ağaç yağmur suyundan istifade ediyor. Bozkır diye övünüyoruz. Aslında biraz da tembellikten kaynaklanıyor. Yeşilkır diyelim, neden bozkır diyoruz. Teneffüs ettiğimiz oksijenin yüzde 50'sini ormanlar sağlıyor.

Askeriyemiz, ceza evlerimiz, okullarımız, kahvede oturanlarımız var. Senede 10 ağaç diksek inanın ki Türkiye dünyanın en yeşil ülkesi olur. Biz Keçiören'de kayalık alana ağaç diktik. Sevgiyle, inanarak yaparsanız kayada da, bozkırda da ağaç biter. Ovacık'ta çevre yolunun kenarını ağaçlandırmaya bağışladık. Burası Ankara'ya nefes aldıracak çok büyük bir akciğer olacak."

Ağaç dikme etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür eden Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ise nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Keçiören'de bu etkinliğin yapılıyor olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Etkinlikte protokol konuşmalarının ardından çınar, söğüt, batı ladini, gold rider, mavi servi türünden fidanlar toprakla buluşturulurken, 1000 adet sedir fidanı vatandaşa ücretsiz olarak dağıtıldı.

Törene Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un yanı sıra AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ