Keçiören'de 3 günlük Cumhuriyet kutlaması

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - 'Genç yaşta vatan için çalışmaya başlayan, mandayı kabul etmeyen, Türk milleti esareti kabul etmez, Türk eğilmez ve bükülmez, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek Milli Mücadele’yi başlatan b

Genel 30.10.2020 12:42:18 0
Keçiören
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.10.2020 12:42

İSTANBUL (AA) - Keçiören’de Azerbaycanlı sanatçı Azerin konseriyle 27 Ekim’de başlayan Cumhuriyet coşkusu 29 Ekim’de gece geç saatlere kadar devam etti.

Keçiören Belediyesi açıklamasına göre, Keçiören Belediyesi tarafından 29 Ekim’de düzenlenen Cumhuriyetin ilanının 97’nci yılını kutlama etkinlikleri Kalaba Kent Meydanı’nda klasik otomobillerin sergilenmesi ile başladı.

Meydandaki Atatürk büstüne çelenk konularak devam eden kutlamada Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un öncülüğünde klasik araçlarla ilçede konvoy düzenlendi.

Açıklamada kutlama etkinliğindeki konuşmasına yer verilen Altınok, "Genç yaşta vatan için çalışmaya başlayan, mandayı kabul etmeyen, Türk milleti esareti kabul etmez, Türk eğilmez ve bükülmez, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek Milli Mücadele’yi başlatan büyük önder, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Altınok, şunları kaydetti:

"Türkiye gerek nüfus anlamında gerekse coğrafya olarak Türkiye’den büyüktür. Sınırları Edirne’den başlayıp Kars’ta sonlanmaz. Tanrı dağları, Altaylar, Başkurt, Çuvaş, Avrupa, Orta Doğu, Kafkaslar diyerek uzayıp giden yerlerde Türk nüfusu, yani gönül coğrafyamız vardır. Altaylar’dan ve Tanrı dağlarından süzülerek Anadolu’nun bağrına gelen alperenlerimizi, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mertçe savaşarak bizlere dünyanın en güzel coğrafyasında kanla çizilmiş olan cennet parçası bir vatan bıraktılar. Bayrağımız şehidimizin kanı ile sulanmış mübarek bir bayraktır. Bayrağımız; ikbalimiz, istikbalimiz, hürriyetimiz, namusumuz, dinimiz ve şerefimizdir. Rabbim bayrağımızı ebediyete kadar payidar etsin. Minarelerden ezanlarımız dinmesin."



- "Şu an geldiğimiz noktada mevzu vatandır"



Konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarına da değinen Altınok, şunları aktardı:

"Macron, Türkiye’nin büyüdüğünün ve geliştiğinin farkında. Bu nedenle de aklını Türkiye ile bozmuş. Diyor ki, 'Siz Suriye’ye asker çıkarmayın.' 911 kilometre sınırıyla Suriye bizim komşumuz ve PKK orada kol geziyor. Peki, senin ne işin var Macron, Suriye’de? 'Libya’ya karışma' diyor. Libya bizim gönül coğrafyamızın bulunduğu Türk nüfusunun olduğu, soydaşlarımızın bulunduğu bir ülke. 'Doğu Akdeniz’de petrol arama' diyor, senin sınırın bile yok, senin ne işin var orada? 'Karabağ’a karışmayın' diyor, senin ne işin var Karabağ’da? 'Bizim Türkiye ile meselemiz yok, Recep Tayyip Erdoğan ile meselemiz var' diyor. Çünkü Cumhurbaşkanımız devletimizin ve milletimizin milli menfaatlerini koruyan, onların sömürü düzenini bozan şahin bir politik izliyor. Atatürk, 'Mevzu vatansa gerisi teferruattır.' diyor. Şu an geldiğimiz noktada mevzu vatandır. Bugün ve yarınlar için büyüyen bir Türkiye var. Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız ve ona sahip çıkacağız. Türkiye eski Türkiye değil. Savaş gemisini, tankını, İHA ve SİHA’sını yapan, insansız denizaltı ve savaş uçağını yapmaya başlayan bir ülkedir. Tüm bunların yapımında emeği ve katkısı bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfımıza da destek olmalıyız."



- Altınok Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak üzere ilçeyi gezdi



Öte yandan Başkan Altınok, konuşmasının ardından üstü açık otobüsle Keçiörenlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak üzere ilçeyi gezdi.

Akşam saatlerinde ise Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği konserine katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ