Keçiören Belediyesi, meydan projesini hizmete açtı

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - 'Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı; ses, ışık ve müzik gösterisinin yapıldığı, çocuklarımızın gönüllerince eğlenmesi için ıslanma havuzunun bulunduğu dünya meydanları arasında yer

Genel 4.08.2020 10:39:58 0
Keçiören Belediyesi, meydan projesini hizmete açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.08.2020 10:39

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye'de olmayan, dünyada da çok az olan meydan projesini hizmete açtıklarını belirterek, "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı; ses, ışık ve müzik gösterisinin yapıldığı, çocuklarımızın gönüllerince eğlenmesi için ıslanma havuzunun bulunduğu dünya meydanları arasında yer alacak eşsiz bir eserdir." ifadesini kullandı.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye, Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesini tamamlayarak vatandaşın hizmetine açtı. Su, ışık ve müzik gösterisinin yapıldığı meydanda çocuklar için ıslanma havuzu bulunurken, havuzun etrafında yer alan yüzlerce gül ise ziyaretçilere renkli bir ziyaret sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Meydan projemizi tamamladık. Burası kısa sürede vatandaşlarımızın dinlenmek ve eğlenmek için en önemli uğrak noktası haline geldi. Meydanımız, estetik görünüşü ve büyüklüğü itibarıyla da ilçemizi ziyaret eden misafirlerimizi kendisine hayran bırakıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı'nın iç donanımı ve dışarıdan görünümüne değinen Altınok, "Türkiye'de olmayan, dünyada da çok az olan meydan projemizi hizmete açtık. Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı; ses, ışık ve müzik gösterisinin yapıldığı, çocuklarımızın gönüllerince eğlenmesi için ıslanma havuzunun bulunduğu dünya meydanları arasında yer alacak eşsiz bir eserdir. Bu eserle dünyanın en güzel ve en büyük meydanını Keçiören'e, Ankara'ya ve ülkemize kazandırdık." ifadelerini kullandı.

Altınok, projenin turistik açıdan da Keçiören'e vizyon katacağını bildirdi.


- Su ve ışıkla görsel şölen


Turgut Altınok, meydan projesine ilişkin teknik bilgiler verirken, şunları kaydetti:

"Müzik, ışık ve ses gösterisinin yapıldığı meydanımızda yer alan havuzda toplam 54 adet dalgıç pompası yer alıyor. Bunlardan 28'i platformda bulunan kuru havuzda, 26'sı ise alt kısımdaki havuzumuzda bulunuyor. Havuzun üzerinde de 30 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolumuz yer alıyor. Bu yürüyüş yolunda, vatandaşların altında yürüyebileceği 8 adet su atış sistemi bulunuyor. Müzikli dans oyunlarının da yapıldığı havuzumuza sabitlediğimiz 115 adet kırmızı, yeşil ve mavi (RGB) renklerdeki aydınlatma sistemimiz ise suyun görsel şölenine renk katıyor."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ