Kars’ta gerçeği aratmayan tatbikat

Kars’ta Gerçeği Aramayan Tatbikat, Yedikleri Yemekten Zehirlenen 43 Kişinin Hastaneye İntikalleri Gerçeği Aratmadı.

Genel 11.02.2020 15:18:31 0
Kars’ta gerçeği aratmayan tatbikat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.02.2020 15:18

Kars’ta gerçeği aramayan tatbikat, yedikleri yemekten zehirlenen 43 kişinin hastaneye intikalleri gerçeği aratmadı.

Kars’ta Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) 112 Acil Servis ve Kafkas Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından ortaklaşa düzenlenen tatbikatta ekiplerin mücadelesi dikkat çekti.

Tatbikatta, senaryo gereği Çimento Fabrikası’nda 43 çalışan yedikleri yemekten zehirlendi. Durum, UMKE, AFAD, 112 Acil Servis’e bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, ivedilikle Çimento Fabrikası’na intikal etti. Yedikleri yemekten zehirlenen 43 kişiden, 28’i ambulanslarla KAÜ Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmesine karar verildi.

Zehirlenenlerin KAÜ Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne nakledileceği 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’nden bildirildi. Operasyon Şefi Handan Çiftçi, konuyla ilgili HAP Başkanı Başhekim Prof. Dr. Sinan Kocatürk’e bilgi verdi. HEP ekipleri gerekli ekipmanlarla Acil Servis’te toplanan olayla ilgili planlama yaptı.

Daha sonra ambulanslarla hastaneye getirilen vak’alar, Alan Sorumlusu Turgut Dolanbey, tarafından Yeşil Alandaki diğer hastaların müşahede odalarına veya en yakın kliniklere nakledilmesi sağlandı. 112 ambulanslarıyla gelen vak’alar ilgili birimlerde müdahale edilerek tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan KAÜ, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yavuz Karabağ, “Bugün Kars Çimento Fabrikası’nda yaşanan zehirlenme neticesinde 43 çalışandan 28’i hastanemize UMKE, AFAD ve 112 ekiplerinin hızlı intikali sayesinde hastanemize getirildiler. Hastalarımız hastanemiz acil servisinde müşahede altına alındı. Bu hastalarımızdan 2 tanesi organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma yatırıldı. 26 hastamız ise şuanda müşahede altında bir aksilik olmazsa 24 saatlik takip sonrasında taburcu olacaklardır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ