Kars 36 Spor Başkanı Muharrem Yıldız'dan Edirne Valisi Özdemir'e tepki

Genel 29.11.2017 09:37:09 0
Kars 36 Spor Başkanı Muharrem Yıldız
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.11.2017 09:37
Edirne Valisi Günay Özdemir’in “Sarıkamış’ta da Solo Türk ile beraberdik ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkan halktır” sözlerine Kars’tan tepki geldi.
Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen baloda yaptığı konuşmada “Sarıkamış’ta da Solo Türk ile beraberdik ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne’yi her yerde yaşayacağım” diyen Vali Günay Özdemir’e, Kars 36 Spor Başkanı Muharrem Yıldız tepki gösterdi. Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasının ardından Kars 36 Spor Kulüp Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Yıldız, “Ne yazık bizim Gençlerbirliği maçı devam ederken, geçen dönem burada ben Kars Spor Kulüp Başkanlığı yaptığım dönemde valilik yapan Günay Özdemir, buradan Edirne’ye tayin olmuştu. Orada Edirne’nin belediyesinin düzenlediği bir programda gaza gelerek program esnasında Karslılara ve özellikle Kars’a hakaret içeren, Karslıların bayrak sevgisini, Karslıların vatan sevgisini ve Karslıların vatan ve bayrakla alakalı biraz daha Edirne’den az olduğunu, Edirnelilerin daha da vatanına, milletine, bayrağına bağlı olduğunu içeren sözler sarf etmiştir. Haddini aşmıştır” dedi.
Yıldız, “Karslılar dedelerinin, ecdatlarının kurduğu o Cumhuriyet’e bağlı halen daha burada sınır bekçiliği yapmaktadırlar. Vatanı ile bayrağı ile ne kadar hassas olduğunu ve Cumhuriyet uğruna onu yaşatmak için de kardeşçe Azeriyle, Lazı ile, Kürdü ile, Çerkezi ile, yerlisi ile, Terekemesi ile vatan ve bayrak olduğunda bir arada olduğunu defalarca göstermiştir” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ