Karlıova ’buz’ tuttu

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 1 metreyi aşan kar yağışı sonrası etkili olan soğuklar nedeniyle buz sarkıtları oluşurken, araçlar da çalışmaz hale geldi.

Genel 13.01.2019 11:16:36 0
Karlıova ’buz’ tuttu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2019 11:16

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 1 metreyi aşan kar yağışı sonrası etkili olan soğuklar nedeniyle buz sarkıtları oluşurken, araçlar da çalışmaz hale geldi.

Meteorolojinin uyardığı soğuk hava dalgası birçok ilde olduğu gibi Bingöl’de de etkili oluyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışının ardından 1 metreyi aşan kar kalınlığının bulunduğu Karlıova ilçesinde, kar ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı sonrası belediye ekipleri ilçede gece gündüz çalışarak ana yolları açtı. Kar ve buzlanma nedeniyle öğrencilerin 12 gün tatil yaptığı ilçede soğuk hava nedeniyle birçok araç çalışmaz hale geldi. Çalışmayan araçlar akü takviyesiyle çalıştırılmaya çalışıldı.

Bu sarkıtları oluştu

Soğuk hava sonrası ilçede hemen hemen her binanın çatısında buz sarkıtları oluştu. Zaman zaman itfaiye ekiplerinin buz sarkıtlarını kırdığı ilçede, esnaflarda iş yerlerinde küreklerle tehlike oluşturulan buzları kırdı.

Buz sarkıtlarının tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, onları kırarak herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için önlem aldıklarını söyledi. Araçlarını çalıştırmaya çalışan vatandaşlar ise kar ve soğuk havanın etkili olduğunu kaydetti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem