Kar yağışı altında sokak hayvanları için seferber oldu

Kar Kalınlığının Yarım Metreyi Bulduğu Ağrı’da Sokak Hayvanları Ve Yaban Hayvanlarının Yiyecek Bulmakta Zorlanması Üzerine Ağrılı Hayvanseverlerden Mürsel Malay, Sokak Hayvanları İçin Seferber Oldu.

Genel 8.02.2020 12:58:26 0
Kar yağışı altında sokak hayvanları için seferber oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.02.2020 12:58

Kar Kalınlığının yarım metreyi bulduğu Ağrı’da sokak hayvanları ve yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanması üzerine Ağrılı hayvanseverlerden Mürsel Malay, sokak hayvanları için seferber oldu.

Ağrı Sanayi Sitesinde esnaf olan Mürsel Malay, kar kalınlığının yer yer yarım metreye ulaşmasıyla kar yağışına aldırış etmeden, kendi imkânları ile aldığı ve esnaftan topladığı yiyecekleri, sokak hayvanlarına vermek için seferber oldu.

Hayvansever Malay yaptığı açıklamada, "Ben sanayide esnafım. Memleketimizde havalar çok soğuk ve birkaç gündür de kar çok yağıyor. En az insanlar kadar sokak hayvanları da mağdur oluyor. İnsanlar hayvanları rast gele sokaklara bırakıyor ve kötü davranıyor. Dükkânımın önüne daha geçenlerde üç yavru köpek bırakmışlar. Açtılar. Onların durumuna çok üzüldüm. Aldım besliyorum. Bir kulübe yaptım onlara. Kar yarım metreyi aştı. Sağ olsunlar esnaf arkadaşlarımızda destek oluyor. Bunun yanında diğer hayvanları da düşünmemiz lazım. Elimizden geldiğince yiyecek bırakıyoruz. Ağrı halkından rica ediyoruz merhamet istiyoruz, sessiz canlar adına gerçekten havalar çok soğuk, sabaha karşı buzlanma oluyor. Hayvanlar çok zor durumda kalıyor. Çoğu yiyecek bulamadığı için açlıktan ölüyor. Biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum insanların. Her kes kendi çapında bir şeyler yaparsa ne insanlar ne de hayvanlar mağdur olmaz” dedi.

"Sokak hayvanlarına verilen yiyecekler israfında önüne geçiyor"

Esnaf ve vatandaşlardan genelde atık yiyecekleri toplayıp sokak hayvanlarına verdiğini anlatan Malay: “Vatandaşlardan yemek istiyoruz. Genelde ev ve iş yerlerinde artan yemeklerini topluyorum. Bazen kendi imkânlarımla alıyorum. Bir kap su, bir kap yemek ve kış aylarında onların yaşama tutunmalarını sağlıyor. Bazı kişiler bu hayvanlara zarar veriyor. Biz barınak yapıyoruz. Sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama bazıları bu barınakları yıkıyor. Oysa böyle davranmasalar daha güzel oluyor. Ayrıca Ağrı’da hemen her evde belki kilolarca yemek atığı çıkıyor. Onları bir şekilde çöpe atacaklarına bir şekilde biriktirip, sokak hayvanlarına verseler israfında önüne geçmiş olurlar. Tabi gönül ister ki bu hayvanlar içinde yeterli barınaklar yapılsın. Sokakta bu kadar çok hayvan olmasa. Ama şimdilik durum bu. Biz elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz. Tabi bir yönden bunların sokaklar da bu kadar fazla olması da insanlar için tehlike de arz ediyor. Bunu da göz ardı etmiyoruz. Dediğim gibi imkanlar dahilinde daha iyi şeyler yapılabilir. Yetkililerden de destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ