Kapadokya 2020'ye doludizgin giriyor

Kapadokya bölgesinde 2020 turizm sezonu öncesi ön rezervasyon oranı yüzde 60'a ulaştı.

Genel 6.12.2019 14:13:51 0
Kapadokya 2020
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.12.2019 14:13

NEVŞEHİR (AA) - Turist sayısı bakımından tüm yılların en iyi seviyesine ulaşılan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki sektör temsilcileri, 2020 yılında turist sayısı ve elde edilecek gelir yönünden yeni bir rekor bekliyor.

Peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi manastır ve kiliseleri, yer altı yerleşim alanları ile sıcak hava balon turları başta olmak üzere çeşitli aktiviteleriyle ünlü Kapadokya'da, bir yıl içinde ilk kez 3 milyondan fazla turist ağırlandı.

Bölge tarihinde en çok turiste ev sahipliği yapıldığı için, o dönem "altın yıl" olarak kabul edilen 2014 yılında, 2 milyon 851 bin 543 yerli ve yabancı turistin konuk edildiği Kapadokya'yı, 2019 yılının 11 aylık döneminde 3,5 milyondan fazla turist ziyaret etti.

Turizm Otel Yöneticiler Derneği (TUROYD) İç Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Nevşehir İl Temsilcisi Nazif Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın bölge turizmi açısından başarılı geçtiğini, 2020 yılı turizm sezonu öncesi ön rezervasyon oranlarının da yüzde 60 seviyelerine ulaştığını belirtti.

Kapadokya'da bu yıl çok güzel bir sezon yaşadıklarını vurgulayan Demir, şunları söyledi:

"Bölgede ortalama yüzde 90 doluluk gerçekleşti. 2020 yılı için satışlar belli bir oranda artışını devam ettiriyor. Gelecek yıl, bu yıldan çok daha fazla bir taleple karşı karşıya olacağız. Şu anda Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistler yoğunluk oluşturuyor, özellikle Latin Amerika ülkeleri ve diğer pazarlardan talebin artmasıyla güzel bir sezon bekliyoruz. 2020 yılı için rezervasyonlar kayıt altına alındığı gibi 2021 yılının hareketliliğinin de başladığını söyleyebilirim. Önümüzdeki sezonun son dönemleri için Avrupa ve Amerika'dan gelen talepler de önemli bir seviyeye ulaşmış durumda."

.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}❮❯Kapadokya 2020'ye doludizgin giriyor

Turist sayısı bakımından tüm yılların en iyi seviyesine ulaşılan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki sektör temsilcileri, 2020 yılında turist sayısı ve elde edilecek gelir yönünden yeni bir rekor bekliyor. Peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi manastır ve kiliseleri, yer altı yerleşim alanları ile sıcak hava balon turları başta olmak üzere çeşitli aktiviteleriyle ünlü Kapadokya'da, bir yıl içinde ilk kez 3 milyondan fazla turist ağırlandı. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

"Sıcak hava balon turu, bölgeyi farklı bir konuma getirdi"

Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) Meclis Üyesi Abdullah İnal ise bu yıl turist sayısı açısından Kapadokya'da en iyi turizm sezonunun yaşandığını kaydetti.

Yurt dışındaki çeşitli fuarlarda bölgenin tanıtımını yaptıklarını dile getiren İnal, sıcak hava balon turlarının, Kapadokya turizmine önemli ölçüde katkı sağladığını gözlemlediklerini ifade etti.

İnal, "Yurt dışı fuarlarında, Türkiye'den geldiğimizi söylediğimizde Kapadokya'yı zaten tanıdıklarını görüyoruz. Kültür turizmine önem verenler için Kapadokya ön planda. Ayrıca, sıcak hava balon turu bölgeyi farklı bir konuma getirdi. 2020 rezervasyonlarına baktığımızda Japon turistlerin arttığını görüyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ