Kanatlı et sektörüne 50 milyon TL’lik destek

Tarım ve Orman bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Malatya’da kanatlı et sektörüne 50 milyon TL’lik destek verildi.Desteğin onaylamasında emeği geçen tüm siyasi ve bürokratlara Kanatlı Et Üreticileri Birliği taraf?

Genel 14.03.2019 13:45:22 0
Kanatlı et sektörüne 50 milyon TL’lik destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.03.2019 13:45

Tarım ve Orman bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Malatya’da kanatlı et sektörüne 50 milyon TL’lik destek verildi.

Desteğin onaylamasında emeği geçen tüm siyasi ve bürokratlara Kanatlı Et Üreticileri Birliği tarafından teşekkür yemeği verildi.

Malatya Nikah Sarayında gerçekleştirilen yemekli etkinliğe, AK Parti Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile bazı STK temsilcilerinin yanı sıra, birlik yöneticileri ve üreticiler katıldı.

"Kümesler hayata geçecek"

Verilen destek ile, atıl halde olan kümeslerin hayata geçeceğini dile getiren Türkiye Kanatlı et üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Kanatlı Et Üreticileri Birlik Başkanı Serdar Yıldız, "Bakanlığımız ve birliğimiz arasında yapmış olduğumuz çalışmalar, milletvekilleri, bürokratlar ve sivil toplum örgütlerimizin destekleriyle 13 Şubat 2019 tarihinde 50 milyon TL’lik proje desteği olarak ilgili bakanlık tarafından onaylanmıştır. Malatya Birliği ile Et ve süt kurumu, piliç et üretimini birlikte organize ederek, üretilen tavukları, Et ve Süt kurumu, birliğimiz, ilimizdeki firmalar ve Et ve süt kurumunun anlaşmalı kesimhanelerinde keserek, ilimizde bulunan firmalar, Esenlik süpermarketler ve birlik bünyesindeki satış organları ile hem iç pazar hem de ihracata yönelik pazarlanacak” ifadelerini kullandı.

Verilen desteklerin etkin bir şekilde kullanılacağını ifade eden Yıldız, kentte atıl durumda bulunan kümeslerin hayata geçirilmesi için çalışılacağını ve atıl durumda bulunan kesimhanelerin, tekrar faaliyete geçirilerek, Et ve Süt Kurumu üzerinden kesim desteği için sürecin işleyeceğini belirtti. Kesimi yapılan tavukların Et ve Süt kurumu üzerinden alımının sağlanarak, ülkedeki resmi kurum ve kuruluşlara pazarlanmasına değinen Yıldız, bu çalışma ile Türkiye de Torku gibi bilinirliği olan bir sistem ile faaliyetlerini sürdürmek istediklerini vurguladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ