Kamu Başdenetçisi Malkoç, ’Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler’ konferansında konuştu

Kamu Başdenetçisi Malkoç, 'adalet, Ombudsmanlık Ve Üniversiteler' Konulu Konferans Verdi.

Genel 9.10.2019 14:51:42 0
Kamu Başdenetçisi Malkoç, ’Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler’ konferansında konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2019 14:51

Bir dizi ziyaret için Malatya’ya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Malatya İnönü Üniversitesi Ombudsman Topluluğu tarafından organize edilen ’Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler’ konulu konferansta konuştu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, ”Yaklaşık 3 yıldır Ombudsman Topluluğu üniversitemizde çalışmalarını sürdürüyor. Belki Türkiye üniversiteleri arasında ilk kurulan topluluklardan bir tanesidir. Şeref Malkoç, ülkemizi için çok kıymetli bir devlet adamı, çok tecrübeli bir siyasetçidir. Bugün üniversitemize geldiğinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Katılımcılara kamu başdenetçiliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, ”Türkiye’nin 81 ili var. Her ilin ayrı ayrı güzellikleri var ama bu iller içerisinde bazı iller vardır, bunlar o bölgenin yükünü çeker ve Türkiye’nin sıkıntısını paylaşan illerdir. Bunlardan bir tanesi de Malatya’dır. Ama şu anda hem Malatya hem de İnönü Üniversitesi olsun hak ettiği yerde değildi. Malatyaspor hemen hemen Malatya’nın hak ettiği yerde ama diğer yerlere baktığımızda sanayi olsun, tarım olsun biz daha çok şey bekliyoruz. Tabi bu, üniversitenin öncülüğünde olacak. Çünkü üniversiteler bir toplumun rehberidir, kılavuzudur, yol göstericisidir” diye konuştu.

Üniversitelerdeki gelişmelerin ülkenin her alanına yansıdığını anlatan Malkoç, ”Üniversitelerin ufku o ilin, o ülkenin ufkudur. Dünyaya baktığımızda hangi ülkenin üniversitesi önde ise o ülke her alanda gelişmiş durumdadır. Biz de Türkiye’de üniversitelerimizde bunları bekliyoruz ve umut ediyoruz. Son yıllarda gelişmeler bu umudumuzu, heyecanımızı artırdı. Türkiye’de 81 ilde üniversitemiz var şimdi, Türkiye’de 207 üniversite oldu, bu muazzam bir şey. Üniversiteye erişebilme açısından Türkiye sayılı ülkelerden biri” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki hak ve özgürlük ortamının terör örgütleri tarafından zehirlendiğini ifada eden Malkoç, "Türkiye son 15 yılda her alanda olduğu gibi bu alanda (adalet) da olağanüstü çalışma içinde. Anayasamız, kanunlarımız değişiyor, hak ve özgürlük alanları genişliyor. Tam bunlar olurken, ciddi mesafeler alınmışken, terör örgütleri bu ortamı zehirledi. PKK, hendek, çukur kazdı. Yabancı istihbarat örgütlerinin onlara verdiği akıllara kandı, Türkiye’de huzuru bozdu. Hendek, çukur kazdı, sonunda o hendeğe ve çukura Türk milleti onları gömdü. DEAŞ, FETÖ aynı şeyi yaptı. Tüm bu terör örgütleri Türkiye’deki bu hak ve özgürlük ortamını zehirledi" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ