Kale ilçesi ‘Çilek’ ile gülecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ile 2019 yılında Tarımsal Yayım Hizmetleri İl Özel Yayım Projesi olarak kabul edilen ‘Çilekle Mutlu Yüzler Yayım Projesi’ kapsamında Kale ilçesinde 10 bin adet çilek fidesi dikildi. Proje kapsa

Genel 6.06.2019 12:39:00 0
Kale ilçesi ‘Çilek’ ile gülecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.06.2019 12:39

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ile 2019 yılında Tarımsal Yayım Hizmetleri İl Özel Yayım Projesi olarak kabul edilen ‘Çilekle Mutlu Yüzler Yayım Projesi’ kapsamında Kale ilçesinde 10 bin adet çilek fidesi dikildi.

Proje kapsamında Kale İlçesine bağlı Kıyıcak ve Abuşoğlu Mahallerinde toplam 2 dekarlık alanda 10 bin adet Albion çeşidi çilek fidesi dikimi gerçekleştirildi. Kale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aytaç Doğruyol, amaçlarının tarımsal çeşitliliği artırarak Kale ilçesinin iklimine uygun olan ve yıl boyunca meyve veren Albion çeşidi çileğin yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Hasat edilen çileklerin Malatya-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Vitamin duraklarında satılacağını da belirten Doğruyol, “Çilekle Mutlu Yüzler Yayım Projesi’nin toplam maliyeti 23 bin 296 TL olup proje kapsamında şu ana kadar 30 çiftçiye Çilek Yetiştiriciliği hakkında eğitim verildi. Mahallelerinde belirlenen 2 çiftçinin toplam 2 dekarlık alanı için malç örtüsü, basınçlı sulama sistemi malzemesi ve 10 bin Albion çeşidi çilek fidesi alınmış olup, üreticiler tarafından toprak hazırlığı, sulama sistemi kurulması, malç örtüsü çekme, fide dikimi gibi giderler karşılamıştır. Bitki besleme ürünlerinin seçiminde çevre ve doğa dostu ürünler tercih edilecek, hastalık- zararlı kontrolü ve mücadelesinde Bakanlığımız Teknik Talimatları doğrultusunda İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından üreticilerimize destek verilecektir. Bu proje bölge üreticilerimize örnek olacak, birim alandan daha fazla gelir getiren ürünlerin üreticilerimiz tarafından yetiştirilmesi ve uygulayarak öğrenmeleri sağlanacaktır. Projenin İlçemiz ve üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz" ifadelerine yer verdi.

İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Zeki Sadak ise, yapılan proje dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür ederek, Yayım Projesi ve Genç Çiftçi Projeleri kapsamında tesis edilen uygulama alanlarında incelemelerde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ