Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir Rüzgârları bu yıl da esmeye devam ediyor

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler Ve Edebiyat Fakültesi Tarafından Düzenlenen Ve Geleneksel Hale Gelen, “kafkaslardan Anadolu’ya Şiir, Şair Ve Âşık Günleri Iii” Programı Yoğun Katılım Eşliğinde Başladı

Genel 18.10.2019 11:07:17 0
Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir Rüzgârları bu yıl da esmeye devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.10.2019 11:07

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen, “Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir, Şair ve Âşık Günleri III” programı yoğun katılım eşliğinde başladı.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, İl Müftüsü Ramazan Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erkan Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreter Hadi Gergit, konuk şairler, akademik-idari personel, yerel basın mensupları ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber gerçekleştirdi. Rektör Prof.Dr. Biber, “Ardahan Üniversitesi olarak bulunduğumuz coğrafyanın değerlerini; tanımayı, keşfetmeyi, devamını sağlamayı ve tarihimiz kadar eski bir geçmişe sahip olan âşık edebiyatımızı yaşatmayı kendimize şiar edindik. Ozanlar diyarı Ardahan’ın şiir ve âşık geleneğini devam ettirmek için bu programı düzenliyoruz. Şiir; insanın kendini bilmesi ve anlamanın yoludur. Konusu Ardahan olan şiir yarışmasını düzenlemenin ayrıca gurunu yaşıyoruz. Bu yarışmayla Ardahan aşığı yüzlerce genç şairin şiirlerini okuma fırsatı bulduk. Ozanlık geleneğimizin önemli temsilcilerinden, Çıldırlı Âşık Şenlik’i her yönüyle tanımak ve tanıttırmak için ARÜ olarak, “Âşık Şenlik Araştırma Merkezimizi” yakın zamanda kuruyoruz. 750 kişilik Âşık Şenlik Kültür ve Kongre Merkezi projemizi tamamlamanın mutluluğunu ve heyecanını sizinle paylaşmak istiyorum. Bunun yanında, şairlerimizin Ardahan’a gelip bu güzel şehrimizden ilham alarak yazdıkları şiirleri bir araya getirerek, bir şiir antolojisi kitabı hazırlıyoruz. Kitabı, siz değerli okuyucularla kısa zamanda buluşturacağız” dedi.

Program Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından konusu Ardahan olan şiir yarışmasında dereceye girenlerin isimleri okunarak kürsüye davet edildi. 131 şairin katıldığı ve jüri üyeliğini Ferman Karaçam, Ahmet Efe, Bestami Yazgan ve Nuray Alper’in oluşturduğu şiir yarışmasının 1.’si, “Bir Malakanın Dökülmüş Sütüne Ağıt” adlı şiiriyle Muharrem Yeni oldu. “Onlar Şiirleriyle Geldiler Benimse Zubunumda Kafkasyadolu” adlı şiirleriyle Serkan Karabostan 2.’ci , “İpek Yolu: 75. Menzil” adlı şiirleriyle Abdullah Direnç Baykal ise 3.’cü oldu. Mansiyon ödülünün sahibi ise; “Ardahan” adlı şiiriyle Muhammed Muhammedoğlu oldu. Ödül sahiplerine temsili çeklerinin takdim edilmesinin ardından, “Şiir, İnsan ve Edebiyat” konulu panele geçildi. Moderatörlüğünü Ekrem Karadişoğulları’nın üstlendiği panelin konuşmacıları; Prof. Dr. Rıdvan Canım ve Prof. Dr. Nurullah Genç oldu. Panelin ardından Rektör Biber’in konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim ederek, konuk şairler ve öğrencilerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yazarların kitaplarını imzalamasıyla devam eden program, yarın gerçekleştirilecek olan şiir ve âşık programları eşliğinde gün boyu sürecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ