Kadınların üretime katkısı arttırılacak

Kadınların Kooperatifler Kanalıyla Üretime Ve İstihdama Katkısının Arttırılması İçin Toplantı Düzenlendi.

Genel 3.03.2020 12:48:15 0
Kadınların üretime katkısı arttırılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.03.2020 12:48

Kadınların kooperatifler kanalıyla üretime ve istihdama katkısının arttırılması için toplantı düzenlendi.

Malatya Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kadın kooperatifçiliğinin işleyişi ve kadınların üretim ve istihdama daha fazla katkısı için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen Kadın Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısına, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Malatya Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Battalgazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mercan Sarı, Battalgazi’nin Kalbi Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi fahri başkanı aynı zamanda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi Yıldız Güder, Battalgazi’nin Kalbi Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Eda Hoşhan, Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, Malatya, Akçadağ ve Arapgir kadın girişimciler üretim ve işletme kooperatifi ortakları ile kadın üreticiler katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Malatya Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, “Kooperatifçilikte insanların ilkeli, fedakarca ve çok çalışarak bir arada hareket etmesi gerekmektedir. Bölgemiz hayvancılık, tarım ve imkanları çok fazla olan bir bölgedir" ifadelerini kullandı. Demirbağ, gelişmiş ülkelerde kadın kooperatiflerinin daha ileride olduğuna dikkat çekerek, "Gelişmiş ülkelerin temelinde kooperatifçilik var. Kooperatifçilikten insanlar çok ciddi kazançlar ve gelirler elde ediyorlar. Biz de Ticaret İl Müdürlüğü olarak kooperatifçiliğe destek veriyoruz. Üretenin, hak edenin karşılığını alması için gereken bir ortam oluşturmamız gerekiyor” dedi. Demirbağ, kadınların üretim ve istihdama daha fazla katkı vermelerini istedi.

Demirbağ, Türkiye’de kadın istihdamı, kadın kooperatifi hareketi, değişen kırsal örgütlenme, kalkınma atölyesi, kırsalın değişimi, örgütlenme modelleri, fark oluşturan kooperatifler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yürütülen çalışmalar, kooperatif nedir, nasıl kurulur, yerel idarelerin rolü ve önemi gibi konularda da bilgilendirmede bulundu.

Vali Yardımcısı ve Yazıhan İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı da bilgilendirme yaptı. Büyüknalçacı, örgütlenme konusunda kooperatiflere her zaman destek vereceklerini belirtip, katılımlarından dolayı kadınlara teşekkür etti.

Soru cevap bölümünün ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ