Kadın bisikletçiler için pedal çeviriyorlar

Genel 11.07.2018 13:00:18 0
Kadın bisikletçiler için pedal çeviriyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.07.2018 13:00
Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmek ve bisiklet kullandırmayı özendirmek amacıyla hayata geçirilen “Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu” projesi kapsamında Bingöl’den gelen ekipten Türk bayrağını teslim alan Muşlu kadınlar, Erzurum’a teslim etmek üzere yola çıktı.
Muğla’da Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmeyi ve bisiklet kullandırmayı özendirmeyi hedefleyen “Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu” projesi kapsamında Muş’ta yaşayan kadınlar, ay yıldızlı bayrağı Bingöl temsilcisinden teslim aldı. Muş’ta projede gönüllü olarak yer alan 5 kadın bisikletçi, teslim aldıkları ay yıldızlı bayrağı, Erzurum’a götürmek üzere Muş’tan ayrıldı. Karayolunda tek sıra halinde seyir eden kadın bisikletçiler grubu, tarihi yapıları ve eşsiz tarihi güzellikleri de görme şansı elde etti.
Yol kenarında Muş elmasının tadına bakan kadın bisikletçiler, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’i de ziyaret etti. Bisikletçiler, ardından Varto ilçesine bağlı Leylek, Sazlıca, Armutkaşı ve Çaylar köyleri ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi güzergâhından Erzurum’a doğru yola çıktılar.
Bingöl temsilcisinden ay yıldızlı bayrağı devralarak Erzurum’a götüreceklerini ve kadınların bu görevi üstlenmesinin önemli olduğunu belirten Muş ekibi sözcüsü Demet Deniz, proje aracılığıyla sağlıklı yaşam ve insanların mutlu olabilmesi için sporun önemli olduğuna değindi. Muş’un da bir kadın bisiklet grubu olduğuna dikkat çeken Deniz, “Daha önce bize bir haber geldi. Mor Pedal Bisiklet Derneği bir etkinlik düzenliyor, ülke genelinde elden ele bayrak teslim edilecek. Bizde gönüllü olarak buna katılmak istedik. Bayrağı Bingöl’den teslim aldık. Şu anda yoldayız, sabahın erken saatlerinde Erzurum’a doğru yola çıktık. Şu anda Muş’ta Murat Köprüsündeyiz. Hem spor yapıyoruz hem de doğayla iç içeyiz, çok eğleniyoruz. Böyle bir etkinliğe katıldığımız için hepimiz çok mutluyuz, çok teşekkür ederiz” dedi.
Kadınlar ekibini ağırlayan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin de, “19 Mayıs’ta başlayıp bütün ülke çapında bisiklet sürerek sporu yaygınlaştırma, bisiklet kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik bir faaliyet. Aynı zamanda 19 Mayıs’ta 30 Ağustos’un önemini de gençlere aşılama, milli duyguları uyandırma projesi. Biliyorsunuz Kurtuluş Savaşı’nda da önde kadınlar var. Kadınlarımız her yerde bizim. Ayrıca ikinci bir mutluluk, kadınlarımızın Muş’ta bu işe önderlik yapmaları bizi sevindirdi” diye konuştu.
Ay yıldızlı bayrağı Erzurum’a götürmek için zorlu yollarda pedal çeviren ekip üyesi Aylin Sinem Gültaç ise, “Öncelikle Muğla ilinden yola çıkan Türk bayrağımız, çeşitli illeri dolaşarak Bingöl’den Muş’a teslim edildi. Muş’tan yola çıkarak önce Varto’ya geçtik. Şu anda Varto’nun Çaylar köyündeyiz. Burada mola vermek, dinlenmek için durduk. Sağ olsun bizi çok iyi ağırladı köylüler. Buradan yola çıkarak Erzurum’a geçiyoruz. Şu an ki hedefimiz Erzurum. Erzurum’da bayrağımızı teslim edeceğiz. Bizim amacımız Türk kadınının başta bisiklet olmak üzere bütün spor dallarında hem varlığını göstermek hem de desteklemesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
Muş ekibinin bayrağı teslim edeceği Erzurum ilinden sonra tekrar Muğla’ya yolculuk başlayacak.
Kadın bisikletçiler, 19 Mayıs 2018 tarihinde Muğla’dan başlayarak 30 Ağustos 2018 tarihinde tekrar Muğla’ya dönecek.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ