Kadavradan nakille hayata tutunan karaciğer hastası organ bağışçısı olacak

Şanlıurfa'da, karaciğer yetmezliği nedeniyle komaya giren ve Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen kişiden bağışlanan karaciğer dokusuyla sağlığına kavuşan Sarıçerçi, organ bagışçısı olmaya karar verdi.

Genel 30.03.2021 12:34:32 0
Kadavradan nakille hayata tutunan karaciğer hastası organ bağışçısı olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2021 12:34

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da karaciğer yetmezliği tedavisi görürken kadavradan bağışlanan karaciğer dokusuyla hayata tutunan İsmail Sarıçerçi, organ bağışı çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş'ta yaşayan iş makinesi operatörü 2 çocuk babası 36 yaşındaki Sarıçerçi, 3 ay önce karaciğerinden rahatsızlandı.

Yapılan tetkiklerde karaciğer yetmezliği tespit edilen Sarıçerçi, ailesinde ve yakınlarında da aynı rahatsızlığın bulunması üzerine kadavradan bağış beklemeye başladı.

İsmail Sarıçerçi, Çanakkale'de beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 58 yaşındaki H.T'nin yakınlarının organ bağışıyla umutlandı.

Harran Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Cerrah Doç. Dr. Faik Tatlı ve Genel Cerrah Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Yönder'den oluşan ekip, Çanakkale'ye uçak ambulansla giderek kadavradan karaciğer dokusunu kente getirdi.

Karaciğer dokusu, ambulansla Kahramanmaraş'tan Harran Üniversitesine getirilen İsmail Sarıçerçi'ye nakledildi.

İsmail Sarıçerçi, AA muhabirine, ani gelişen karaciğer rahatsızlığıyla komaya girdiğini ve yaşama umudunu kaybettiğini anlattı.

Organlarını bağışlama kararı aldı

Karaciğer nakli bekleyen binlerce hastanın bulunduğuna dikkati çeken Sarıçerçi, şöyle konuştu:

"Tam umudumu kaybetmişken Çanakkale'den haber geldi. Hayatını kaybeden bir hastanın yakınları organ bağışında bulunmuş. Dokularım uyuşunca sağ olsun Mehmet Hocam beni Kahramanmaraş'tan ambulansla Harran Üniversitesi'ne getirdi. Yapılan ameliyatla sağlığıma kavuştum.

Bağış yapan aileye çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan, Mehmet Hocam ve ekibinden razı olsun. Hayatını kaybeden ailenin acısını paylaşıyorum. Allah'tan onlara sabır, hayatı kaybeden kardeşime de rahmet diliyorum. Duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı şu anda belki hayatta olmazdım, tekrar hayata tutundum. Onların gösterdiği duyarlılığın aynısını ben de yapacağım, bağışta bulunacağım inşallah. Nasıl olsa toprak olacak, birileri faydalansın. İnsanlarımızın bu konuda daha da bilinçlenmesi gerekiyor. Buradan bir daha çağrıda bulunmak istiyorum. Organ bağışında duyarlı olunmasını istiyorum. Hayata tutunmak için bir şans daha bekleyen insanlar için organ bağışında bulunalım."

"Organ bağışı salgın döneminde düştü"

Harran Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen acil ameliyatları yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Kadavradan organ bağışının önemini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hastamızın durumu şükürler olsun iyi, bir sıkıntısı yok. Maalesef kadavradan bağış ülkemizde çok düşük. Türkiye'de kadavradan bağış milyonda 6-8 civarındayken pandemide bu rakam daha da düştü. Toprak olacak dokularımızı bağışlamak hayati bir sorumluluktur. İsmail kardeşimiz karaciğer komasındayken hiç tanımadığı birinin dokusuyla hayata tutundu."

Genel Cerrah Doç. Dr. Faik Tatlı da Türkiye'de on binlerce hastanın organ bağışı beklediğini belirterek organ bağışı konusunda daha duyarlı olunması çağrısında bulundu.

Genel Cerrah Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Yönder ise 2 çocuk babası İsmail Sarıçerçi'nin organ bağışıyla hayat tutunduğunu, ailenin artık bir umudunun olduğunu ifade ederek bağışın önemine dikkati çekti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ