İzmirli ev hanımları Tatvanlı çocuklar için toplu sünnet şöleni düzenledi

'siz Yalnız Değilsiniz, Biz Buradayız' Grubu Üyesi İzmirli Hayırsever Kadınlar, Bitlis’in Tatvan İlçesindeki Çocuklar İçin Toplu Sünnet Şöleni Düzenledi.

Genel 9.09.2019 09:50:01 0
İzmirli ev hanımları Tatvanlı çocuklar için toplu sünnet şöleni düzenledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.09.2019 09:50

"Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız" grubu üyesi İzmirli hayırsever kadınlar, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki çocuklar için toplu sünnet şöleni düzenledi.

Yaklaşık 10 yıl önce bir araya gelerek "Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız" adını verdikleri grubu kuran İzmirli ev hanımları, Türkiye’nin dört bir yanına gönül köprüleri kurmaya ve yardım faaliyetlerine devam ediyor. Daha öncesinde eşlerinin de desteğini arkalarına alarak kendi bütçeleriyle birçok hayır işine imza atan ev hanımları, yardım faaliyetleri kapsamında bu kez ise Doğu ve Güneydoğu’daki 6. toplu sünnet şölenini Tatvan ilçesinde gerçekleştirdi. Tatvan Belediyesine ait Fuar ve Sergi Salonunda düzenlenen sünnet şöleni, Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı. Ardından ise sünnet olacak çocuklara sünnet kıyafetleri giydirilerek, müzik eşliğinde gönüllerince eğlenmeleri sağlandı. İkramlarında yapıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen sünnet şöleni programının ardından ise sünnet edilecek 20 çocuk tek tek Tatvan Devlet Hastanesine gönderilerek sünnet edildi.

Düzenlenen toplu sünnet şöleni ile ilgili bilgi veren "Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız" grubu üyesi Mine Kapı, organizasyon kapsamında 20 çocuğun sünnet edileceğini söyledi. Doğu ve Güneydoğu’da düzenledikleri toplu sünnet şölenlerinin bu yıl 6.’sını Tatvan ilçesinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Kapı, “Bizler 10 yıl önce ev hanımı olan arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu grubumuzu kurduk. Çünkü; evde oturmak yerine bu tür hayır işleri yapmak ve karşılık beklemeden gönül köprüleri kurmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu yüzden bizlerde yaklaşık 10 yıldır sadece kendi bütçelerimizle, güçlerimizi de birleştirerek bu tür hayır işlerine imza atıyoruz. Türkiye’nin birçok il, ilçe ve köylerinde kıyafet yardımları, yılda iki kez toplu sünnet şöleni yapıyoruz, Bu kapsamda da Doğu ve Güneydoğu’daki 6. toplu sünnet şölenini bu yıl Tatvan ilçesinde gerçekleştirdik. Organizasyon kapsamında ilçedeki ailelerin çocukları için toplu sünnet organizasyonu düzenledik. Organizasyon kapsamında toplam 20 çocuğumuzu sünnet etmiş olacağız. Bu gün bunun için bir araya geldik. Her şey çok güzel geçti. Buda bizleri çok mutlu etti. İnşallah bölgedeki yardım faaliyetlerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. Bunun yanı sıra Ekim ayında Ağrı Doğu Beyazıt Cezaevindeki mahkum kadınların yanındaki çocuklarına kapalı oyun parkı ve faaliyet salonu kuracağız. Bunun yanında Siirt ilimiz için Pervari ve Kurtalan ilçelerinde gelinlik ve nişanlık mağazası kuracağız. Burada maddi durumu düşük olan çiftler ücretsiz bir şekilde gelinlik ve nişanlığını gelip alabilecekler. İnşallah bu projelerimizin hepsi bu yıl tamamlanıp hizmete açılacak. Ben bu vesile ile bir kez daha katkı sunan grup üyelerimize destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, tüm bu çalışmalarımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Organizasyona katılan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’da sünnet olacak olan çocuklarla bir araya gelerek, organizasyonda emeği geçen grup üyelerine teşekkürlerini iletti.

Düzenlenen toplu sünnet şöleni çekilen halaylarla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ