İzmir'de evlat nöbeti tutan Laçin: Hayalim kızımı beyaz gelinlik içinde görmekti

Terör örgütü PKK'nın 9 yıl önce dönemin HDP'li yöneticileri aracılığıyla dağa kaçırdığı kızının dönmesi için eylem yapan Mehmet Laçin, fotoğraflarıyla teselli bulmaya çalıştığı kızına teslim olması için çağrısı yap

Genel 12.08.2020 13:54:00 0
İzmir
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.08.2020 13:54

Terör örgütü PKK tarafından kızı 9 yıl önce dağa kaçırılan baba Mehmet Laçin, fotoğraflarıyla hasret giderdiği kızına teslim olması için çağrısını yineleyip, "Kızım beni görüyorsa, duyuyorsa babasına inansın. 10 yılı, gençliği, geleceği gitti. Benim hayalim kızımı beyaz gelinlik içinde görmekti. Kızım devletin şefkatli güçlerine teslim olsun." dedi.

HDP İzmir il binası önünde şubattan bu yana evlat nöbeti tutan Laçin, İzmir'in Çiğli ilçesinde yalnız yaşadığı evinde yeniden kızı ve oğullarıyla bir araya geleceği günü hayal ediyor.

Laçin, AA muhabirine, kızının 9 yıl önce anne tarafından akrabalarında kaldığı dönemde HDP'lilere verildiğini, daha sonra teröristler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyerek, kendisinin evlat nöbetinden kızının haberdar olduğunu ancak anne tarafının baskı yapmasından dolayı teslim olmadığını öne sürdü.

Bir dönem kızının öldüğünü düşündüğünü ancak eski eşinin bir yakını aracılığıyla kızının ölmediğinin kendisine bildirildiğini vurgulayan Laçin, şöyle konuştu:

"Kızımın annesinin ailesi tarafından bana bir haber gönderildi. Dediler ki 'hayır kızın sağ, eski eşinin Diyarbakır'da olmasının sebebi de kızının hayatta olmasından.' Çünkü annesi kızıyla rahat görüşmek için Diyarbakır'da olduğunu söylüyor. Bağlantılar ve rahat ulaşım var. Eski eşim demiş ki 'kızım 3-4 aydan beri babasının evlat nöbetinde olduğundan haberdar. Bu nedenle o duygularla kızım teslim olmak istiyor.' Annesini ikna ederek teslim olmak istiyor. Çünkü kız annesine çok bağlı. Teslim olmasına engel oluyor. Ama ateş düştüğü yeri yakar. Olan kızıma, bana oldu. Mutlu aile tablosu yok oldu."

"Benim hayalim kızımı beyaz gelinlik içinde görmekti"

Laçin, kızının terör örgütüne katılmasıyla ailesinin dağıldığını, yeniden çocuklarını bir araya getirmek için mücadele ettiğini, kızına birçok kez çağrıda bulunduğunu anlattı.

Kızından devlete güvenmesini isteyen Laçin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızım beni görüyorsa, duyuyorsa babasına inansın. Annesini dinlemesin. Kızım bu batakta batıp gidecek. 10 yılı, gençliği, geleceği gitti. Benim hayalim kızımı beyaz gelinlik içinde görmekti. Bari hayatını kurtarsın. Devletin askerine, polisine teslim olsun. Devletin şefkatli güçlerine teslim olsun. Kızım senin yerin mağara değil, senin yerin dağlarda çürümek değil. Senin yerin babanın yanı, ailen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bizim devletimizle asla sorunumuz yok."

Nöbet tutmaya başladığından bu yana umudunun her geçen gün arttığına işaret eden baba Laçin, Kovid-19 sürecinin ardından çocuklarının terör örgütünden kurtulması için nöbet tutan aile sayısının artacağına inandığını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ