İyilik yaparım derken kötülük yapmayın

Erzincan’da Dün Bulunan Yavru Yaban Keçisi Kars’ta Koruma Altına Alınırken Doğa Koruma Ve Milli Parklar (dkmp) Tarafından Hazırlanan Kamu Spotuyla Yavru Yaban Hayvanlarına Dokunmayın Vurgusu Yapıldı

Genel 14.06.2019 14:27:00 0
İyilik yaparım derken kötülük yapmayın
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.06.2019 14:27

Erzincan’da dün bulunan yavru yaban keçisi Kars’ta koruma altına alınırken Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) tarafından hazırlanan kamu spotuyla yavru yaban hayvanlarına dokunmayın vurgusu yapıldı.

Erzincan’ın Refahiye ilçesi kırsalında dün bulunan yavru yaban keçisi, jandarma ekiplerine teslim edilerek koruma altına alındı.

Refahiye ilçesi Kayı Köyü kırsalında vatandaşlar tarafından bulunan yaklaşık 15 günlük yavru yaban keçisi, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Jandarma ekipleri yavru yaban keçisini teslim alarak Erzincan DKMP Şube Müdürlüğüne getirdi. Yaban keçisi yavrusunun gerekli bakım ve beslenme ihtiyaçları DKMP ekiplerince karşılandı. Biberonla süt içen yavru keçi, Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülerek koruma altına alındı.

“Yavru yaban hayvanlarına dokunmayın!”

Öte yandan, başıboş bulunan yavru yaban hayvanlarının yakalanıp koruma altına alınması yerine rahatsız edilmeden doğal ortamında bırakılması ve bölgeden uzaklaşılması gerektiği bildirildi.

İnsanların çaresiz diye buldukları yaban hayvanlarına iyilik ederim derken kötülük yaptıklarının vurgulandığı DKMP tarafından hazırlanan kamu spotunda, çok hassas yapıya sahip olan yaban hayvanlarının strese girdiklerinde ölümle karşı karşıya kalabildikleri, bu nedenle asla evlerde beslenmemesi gerektiği bildirildi.

DKMP yetkilileri, başıboş karaca, ayı, çengel boynuzlu dağ keçisi, yaban keçisi, ceylan, geyik, vaşak türü memeli yaban hayvanı yavrusu görüldüğünde ilk akla gelenin onları yakalayarak korumak olduğunu belirterek, “Bu, yavru yaban hayvanına faydadan çok zarar getirir. Çünkü yavrunun annesi, büyük ihtimalle yakın bir yerde besleniyor veya avlanıyor olabilir. Bundan dolayı da sizi görür ve yavrusuna yaklaşmaktan korkar. Anne yaban hayvanı beslenirken sıklıkla yavru yuvada hareketsiz şekilde annesinin gelmesini bekler. Bu davranış onu yırtıcı ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelerden korur. Yavrusu alınan yaban hayvanları o bölgeyi terk etmemekte, 3 gün içinde yavrularını bulurlarsa onları tekrar sahiplenmektedir. Bu nedenle yavru yaban hayvanı görüldüğünde yapılacak en doğru iş, onu rahatsız etmeden bölgeden uzaklaşmaktır” bilgilerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ