İTO’dan MTSO’ya destek sözü

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Coşkun, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.Ziyarette konuşan İstanbul Ticaret Odas?

Genel 4.02.2019 17:09:18 0
İTO’dan MTSO’ya destek sözü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2019 17:09

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Coşkun, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Polat, "İTO yönetiminde görev yapan 11 kişiden ikisi Malatyalıyız ve bunu Malatya için faydalı hale getirmek istiyoruz. Bu nedenle Sadıkoğlu başkanımızla sırt sırta vererek çalışacağımıza söz veriyorum” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve MTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı ziyarette Malatyalı iş adamlarının başarıları dile getirildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bizim MİAD’a diyalog kapılarımız sonuna kadar açık. İstanbul’daki ticaret işleyişi ile ilgili sizlerden fikir almak, sizleri yol gösterici olarak bilmek bizleri gururlandırır. MİAD’ın önemini ve yaptığı çalışmaları farkındayız. İstanbul’daki işadamlarının bilgi birikimlerinden faydalanmayı ve Malatya’ya yatırım yapmalarını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş ise, “Biz 15 Milyon nüfusun içinde Malatya için çalışıp Malatyalıları bir araya toplamaya gayret gösteriyoruz. MİAD olarak sosyal projelerimizi Malatya’da yapmaya öncelik veriyoruz. Araştırma Hastanesine yaptığımız Konukevi amacına ulaştı, ikinci Konukevimizin de yirmi gün içinde açılışını yapacağız ve bu sayede 360 yatak kapasitesi ile yılda 90 bin kişiyi misafir etmiş olacağız. Bilim-Sanat Merkezi kurmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunun için Vali Aydın Baruş ile görüştük. Daha fazla lider daha fazla CEO daha kaliteli işadamı yetiştirilmesi ve bizim çektiğimiz sıkıntıları torunlarımız çekmesin diye Bilim-Sanat merkezini muhakkak açmak istiyoruz” İfadelerini kullandı.

Malatya’nın ortak akılla yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Akdaş, “Malatya nüfus oranında Türkiye’de 27. sırada yer almasına rağmen ekonomik, sosyal ve eğitim ölçeğinde bakınca rakamın daha aşağıda olması büyük bir çelişki aslında. Demek ki bu kenti yönetenler burada siyaset yapanlar Malatya’ya kafa yormuyorlar yoruyorlarsa da başarılı olamıyorlar. Malatya Ticaret Sanayi Odamız, üniversitemiz, kanaat önderlerimiz ve siyasilerimizle bir araya gelerek Malatya’nın derdiyle dertlenip çözüm üretecek akıllara ihtiyacımız var. Oğuzhan Başkanın TOBB yönetiminde yer almasından faydalanarak Malatya’yı sanayi anlamında marka şehir haline getirmek için bir adım daha atmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Polat da İstanbul Ticaret Odasında kendisi ile beraber bir kişinin daha Malatyalı olarak yönetimde yer aldığını belirterek, “365 odanın bağlı olduğu TOBB’un (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi olmak Malatya için büyük şans. Biz İstanbul Ticaret Odası olarak 430 bin üyeli dünyanın en büyük 3 odasından biriyiz ve bende bu odada görev yapıyorum. Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının hazırlayacağı tüm projelere her türlü yardımcı oluruz, emek veririz, başımızın üstünde taşırız. İTO (İstanbul Ticaret Odası) yönetimin de görev yapan 11 kişiden ikisi Malatyalıyız ve bunu Malatya için faydalı hale getirmek istiyoruz. Bu nedenle Sadıkoğlu başkanımızla sırt sırta vererek çalışacağımıza söz veriyorum” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ