İtfaiyecilerin dualı nöbet değişimi

Genel 18.05.2017 11:54:42 0
İtfaiyecilerin dualı nöbet değişimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2017 11:54
Malatya’da itfaiye ekipleri, her sabah ‘İtfaiyeci duası’ okuyarak, nöbet değişimi yapıyor.
Dünyanın en riskli ve stresli mesleklerinden birini yapan itfaiyeciler, itfaiye teşkilatında yıllardır sürdürülen dua geleneğini her sabah tekrarlıyor. Her sabah tekrarlanan dua eşliğindeki nöbet değişimi törenine teşkilattaki bütün itfaiyeciler katılıyor. Yaptıkları dua ile görevlerine sımsıkı tutunan itfaiyeciler törende duygusal anlar yaşıyor.
Malatya Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önlem Denetim Şube Müdürü Ömer Çoban, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Bu dua itfaiye erinin nasıl ölümle burun buruna olduğunu anlatıyor aslında. Her sabah yapılan bu duada itfaiyecinin ailesine bir daha kavuşamama durumu da var” dedi.
Çoban, Malatya merkezde her yangına en kısa sürede 7/24 müdahale etme olanaklarına sahip Büyükşehir İtfaiyesinin, bu uğurda şehit de verdiğini söyledi. Bilal Kılavuz isimli itfaiye erinin, yangına müdahale etmek isterken elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Çoban, babasının bıraktığı yerden oğlunun bayrağı devraldığını ifade etti.
Şehit Bilal Kılavuz’un oğlu Adem Kılavuz, babasını şansız bir kaza sonucu kaybettiğini belirterek, “Bu işin sonunda büyük riskler olduğunu biliyorum. Babamı bu işte kaybettik ama şimdi onun bıraktığı yerden bayrağı ben taşıyorum. Bizim duamızda ‘Kaderimde ölmek varsa çocuklarımı, eşimi ve yakınlarımı koru Allah’ım’ diyor” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi 1. ekip çavuşu Mustafa Mum ise yaptıkları işin çok riskli olduğunu aktararak, her sabah yaptıkları dua ile kendilerini emniyete ve güvene aldıklarını söyledi.

İtfaiyeci duası
İtfaiyecilerin her gün nöbeti devralırken okuduğu dua ise şöyle:
"Allah’ım, tehlikeye düşmüş olan her canlının, özellikle küçük bir çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmem için bana güç ver. Yangınla mücadelede bilgi, teknik ve tecrübelerimi arttır. Sevgimi, cesaretimi ve inancımı eksiltme. Pirimiz İbrahim Peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dahil et. Kaderimde ölmek varsa çocuklarımı, eşimi ve yakınlarımı koru Allah’ım."
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ