İtfaiyeciler için konser

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İTFAİYENİN KURULUŞUNUN 306. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA İTFAİYE PERSONELLERİNE YÖNELİK KONSER PROGRAMI DÜZENLENDİ

Genel 30.09.2020 17:30:45 0
İtfaiyeciler için konser
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.09.2020 17:30

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiyenin kuruluşunun 306. yıldönümü dolayısıyla itfaiye personellerine yönelik konser programı düzenlendi.

Yeni İtfaiye Binası yanında pandemi kapsamında alınan tedbirlere uygun olarak düzenlenen konserde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM) müzik öğretmenleri Malatya türküleri ve birbirinden güzel eserler seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından gösteriler gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 306. Yıl dönümü dolayısıyla itfaiye ekiplerinin tek tek gününü kutladı. İtfaiye ekipleri tarafından Başkan Gürkan’a Türk Bayrağı takdim edildi.

“Türkiye’nin en önemli İtfaiye İstasyonu Malatyamıza kazandırıldı”

Korona virüs salgını dolayısıyla kısıtlı düzeyde gerçekleşen İtfaiye konserinin açılış konuşmasını gerçekleştiren İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, “Malatya’nın can ve mal güvenliği en üst düzeyde sağlamak için gece gündüz çalışan mesai arkadaşlarımın haftalarını tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Malatyamıza yaptığınız en büyük hizmet Türkiye’nin en önemli itfaiye istasyonlarından birini kazandırmak oldu. Malatya halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Malatya’da 19 ayrı noktada 19 ayrı şube ile 224 personel, 52 araç ile 24 saat esasıyla Malatya halkının can ve mal güvenliği korumaya çalışıyoruz” dedi. İtfaiye Daire Başkanı Acar, İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak, 2020 yılı içerisinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında kısa bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

“İtfaiye teşkilatımızın 306. yıldönümünü kutluyorum”

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Öncelikle itfaiye teşkilatımızda görevli bütün kahraman mesai arkadaşlarımın itfaiye teşkilatının kuruluşunun 306. yıldönümlerini kutluyorum. İtfaiye Daire Başkanlığımız ve Kültür Daire Başkanlığımızın ortaklaşa düzenlediği ve pandemi kurallarına uygun bir şekilde dizayn edilerek, sadece itfaiye personelimizin katıldığı bir program gerçekleştirdikleri için ayrıca emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve kutluyorum” dedi. Başkan Gürkan, “Malatya İtfaiye Teşkilatı Türkiye’deki en güçlü teşkilatlar arasında yer alıyor. Geçmişten bugüne çok büyük hizmet veren teşkilat çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bizlerde bu çalışmaları ve hizmetleri daha ileriye götürme noktasında gayret gösteriyoruz. Türkiye’de güzel modern bir bina yaptık. Geldiğimizde temel aşamasında idi. Gerekli talimatları ilgili arkadaşlarımıza vererek Malatya’mıza güzel modern hizmet verecek bir itfaiye binası kazandırmış olduk. 24 Ocak 2020 tarihinde bir deprem yaşadık. Malatya İtfaiye Teşkilatı ve Arama Kurtarma ekibi, bütün ekiplerden önce Doğanyol’da, Gökçe’de ve Doğanyol’da görevlerinin başında ve gece saat 22.45’te hiçbir canlı enkaz altında kalmamak kaydıyla görevlerini ifa etmişlerdir. Gece yatmadan Elazığ Sivrice’deki kardeşlerimizin yardımına koşarak, orada da önemli görevleri yerine getirmişlerdir” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan konuşmasının devamında Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar ve yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında da bilgi verdi.

“Aynı hedefi paylaştığımız insanların acıları bizim acılarımızdır”

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırması konusunda da konuşan Başkan Gürkan, “Bu memleketin derdi gerçekten büyüktür. Bizim vatanımızın sınırları Edirne ve Kars’tan başlamaz. Gönül coğrafyamız Kafkaslar ve Doğu Türkistan’dan başlar, Balkanlara, Viyana’ya kadar devam eder. Gönül coğrafyamız gönül coğrafyamızın içerisinde olan soydaşlarımız, dindaşlarımız ve aynı hedefi paylaştığımız insanların acıları bizim acılarımızdır. Ermenistan’ın Karabağ’ı işgal etmeleri ve Hocalı katliamı ile 1 milyonun üzerindeki Azeri kardeşlerimizi yerinden ve yurdundan hicret ettirmeleri bizim içinde yüreğimizi kanatan bir yaradır. Azeri kardeşlerimiz ‘Sabretmek her şeyi sineye çekmek demek değildir. Sabretmek hesaplaşmanın zamanını beklemek’ dediler. Ermenilerin bir başkalarının teşviki ile Azeri topraklarına saldırması sonrası Azerbaycanlı kardeşlerimizin kahramanca mücadelesi sonucunda Ermeni hedefleri bir bir yok ediliyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, konserdeki konuşmasının ardından 21 yıldır Malatya ve Türkiye’nin farklı illerinde özverili olarak görev yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma ekibine, su altı dalış bilgisayarı hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ