İtalya'da Kovid-19 salgınında 'genel karantina' tartışılıyor

İtalya Başbakanı Conte, Kovid-19 salgınında ikinci dalgaya yönelik ülkede genel karantina uygulanması tedbirinin ilk başvuracakları seçenek olmadığını belirtti.

Genel 11.11.2020 17:58:12 0
İtalya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.11.2020 17:58

ROMA (AA) - İtalya'da artan Kovid-19 vaka sayıları, hastane kapasitelerinin yetersiz kalmaya başlaması ve doktor ile hemşire birliklerinden yapılan genel karantina çağrısına, hükümetin yanaşmaması sebebiyle ülkede genel karantina uygulaması yeniden tartışma konusu oldu.

La Stampa gazetesine konuşan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Ulusal topraklarının tamamının kapanmasını önlemek için çalışıyoruz. Güçlü eleştiriler olduğu doğru çünkü yayılma eğrisi yükseliyor. Ancak önümüzdeki birkaç gün içinde aldığımız tedbirler sayesinde eğrinin esnemeye başlamasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda 15 Kasım'da genel karantinaya gidileceği söylentilerini hatırlatılan Conte, "Bir kez daha tekrar ediyorum, bu bizim ilk seçeneğimiz olamaz. Genel bir karantinanın çok ciddi bir maliyeti olur. Hükümetin bir stratejisi var, sonuçları yakında görmeyi bekliyoruz." yanıtını verdi.

Conte, durumu yakından takip ettiklerini ve dikkatle değerlendirdiklerini ifade ederken, yoğun bakım ünitelerini geçen bahara göre iki katına çıkardıklarını, 36 binden fazla doktor ve hemşireyi sağlık hizmetlerine kazandırdıklarını ve günlük test kapasitelerini de 230 binlere çıkardıklarını anlattı.

Vatandaşlarının çektiği sıkıntıların farkında olduğunu dile getiren Conte, hem ekonomik hem de kişisel olarak fedakarlıkları nedeniyle onların övgüyü hak ettiğini kaydetti.

Başbakan Conte, Hristiyan aleminin aralık sonunda kutladığı Noel Bayramı’nda İtalyanlar olarak gelenekleri olduğu üzere kalabalık aile yemeklerinde bir araya geldiğine dikkati çekerek, bu yıl çok daha temkinli olmaları gerektiğini söyledi.

Conte ayrıca, geliştirilecek Kovid-19 aşısının alımı ve dağıtımına yönelik ulusal planın yakında parlamentoya sunulacağı bilgisini verdi.

Doktorlardan "Hastaneler çökmeye yakın" uyarısı

Dahiliye doktorları, geriatristler ve hemşire dernekleri ise İtalyan basınına gönderdiği açık mektupta "Hastanelerdeki durumun dramatik olduğu" belirtildi.

Mektupta, "Hızlı şekilde yayılan Kovid-19 virüsü ve artan hastalar nedeniyle personel ve yatak eksikliği yaşayan hastaneler çökmeye yakın. Dramatik durumu hafifmiş gibi gösteren mesajlar vermek yanlış." ifadeleri kullanıldı.

İtalya'da sadece dün 35 bin 98 yeni vaka, 580 ölüm kaydedildi. Ülkede salgının başladığı şubattan bu yana, 995 bin 463 kişiye virüs bulaşırken, 42 bin 330 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti.

Ekim ayının ikinci yarısından itibaren ciddi şekilde artan vakalar karşısında hükümet, kasım ayı başında genel bir karantinadan kaçınmak için ülkeyi 3 ayrı risk kategorisine ayıran yeni bir stratejiyi uygulamaya koymuştu. Buna göre 20 idari bölge, kendine özgü tedbirleri olan orta riskli (sarı), orta-yüksek (turuncu) ve yüksek riskli (kırmızı) olmak üzere üçe bölünmüştü.

Muhabir: Barış Seçkin
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ