İstanbul’dan gelen öğrenciler, doğu illerini gezdi

İstanbul’un Beykoz ilçesinden bir grup öğrenci, “Batıyı Saran İpekyolu” projesi kapsamında Van, Siirt ve Bitlis illerine ziyaret gerçekleştirdi.Doğu Anadolu illerdeki öğrencilerle buluşmak amacıyla gezi programı gerçekleştiren İst

Genel 30.04.2019 16:14:16 0
İstanbul’dan gelen öğrenciler, doğu illerini gezdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2019 16:14

İstanbul’un Beykoz ilçesinden bir grup öğrenci, “Batıyı Saran İpekyolu” projesi kapsamında Van, Siirt ve Bitlis illerine ziyaret gerçekleştirdi.

Doğu Anadolu illerdeki öğrencilerle buluşmak amacıyla gezi programı gerçekleştiren İstanbul Beykoz’daki İsmail Özseçkin Ortaokulu öğrencileri, programları kapsamında Van ve Siirt illerinde okul ziyaretleri gerçekleştirirken, Bitlis ve ilçelerine ise gezi programları düzenledi. Uçak ile ilk olarak Van’a gelen öğrenciler, Van’ın İpekyolu ilçesindeki Karakoç Ortaokulundaki akranlarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında akranlarına kitap ve kırtasiye malzemeleri hediye eden öğrenciler, oradan da feribotla Bitlis’in Tatvan ilçesine geldi. Tatvan’daki Van Gölü sahilinde bisikletle tur atıp, turistik yerleri gezen öğrenciler, daha sonra Ahlat ilçesine geçti. Ahlat’ta da tarihi Selçuklu Mezarlığı başta olmak üzere ilçedeki tarihi ve turistik mekanları gezen öğrenciler, daha sonra karayoluyla Siirt iline geçti. Siirt’in Baykan ilçesindeki Veysel Karani İlkokulu ile Veysel Karani Ortaokulunu ziyaret ederek, akranlarıyla bir araya gelen öğrenciler, burada da arkadaşlarına kırtasiye malzemesi ve kitap hediye etti.

Beykoz’dan bir öğretmen ve 6 öğrenci ile birlikte geldiklerini kaydeden İsmail Özseçkin Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özlem Halime Çiçek, “Batıyı Saran İpekyolu” projesi kapsamında doğu illerindeki öğrencilerle buluşmak amacıyla geldiklerini söyledi. Program kapsamında hem ziyaret hem de gezi programı düzenlediklerini ifade eden Çiçek, “Öğrencilerimiz talep ve isteklerini değerlendirerek bu projemizi hayata geçirdik. Proje kapsamında havayoluyla Van’a geldik ve oradaki bir okulumuzu ziyaret ettik. Ardından Siirt’te gittik ve orada da iki okulumuzu ziyaret ettik. Öğrencilerimiz hem buradaki öğrencilerle buluşma imkanı buldu, hem de farklı kültürleri ve buradaki güzellikleri görme imkanı yakaladı. Ziyaretlerimiz ve gezimiz çok güzel geçti. Beykoz dışına hiç çıkmamış olan bu çocuklarımız ilk kez uçağa binmiş oldu, vapurla seyahat etme imkanı buldu ve Allah nasip ederse tren ile dönüş yapacağız” dedi.

Rehberlik Öğretmeni Mustafa Kalender ise, doğu halkının çok sıcak ve misafirperver olduğunu belirterek, “Burada çok güzel karşılandık. Yaklaşık 4 gündür buralardayız ve yöre halkı bizimle çok ilgilendi, sürekli ikramlarda bulunuldu. Hatta çocuklar marketten alışveriş yaparken bile market çalışanı ücret almadan kendi imkanıyla ikramda bulundu. Bizi taşıyan taksi şoförü ücret almama taraftarı oldu. Bu duyguyu neredeyse hiç yaşamamıştık. Aynı zamanda, buradaki tarihi ve doğal güzellikleri görme imkanımız oldu. Van ve Siirt’teki tarihi yerler ile türbeleri ziyaret ettikten sonra Van Gölü havzasını dolaştık. Bitlis ve ilçelerini de gezdik, şimdi tren ile Ankara’ya gideceğiz, oradan da hızlı tren ile İstanbul’a geçeceğiz” diye konuştu.

Öğrencilerden, Yiğit Ali Öztürk ile Yaren Eker de, ilk kez kendi ilçelerinin dışına çıktıklarını, tüm ulaşım araçlarıyla yolculuk yapmanın keyfini ve buradaki çocuklarla tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ