İstanbul Havalimanı'nı anlatan 'Hayaldi Gerçek Oldu' kitabı satışa sunuldu

- İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu: -'Burada olabildiğince Türk ürünleri kullanıldı ve böyle muhteşem bir ürün ortaya çıktı. Ondan dolayı Türkiye'nin, Türk insanının, Türk işletmeler

Genel 25.09.2020 12:35:31 0
İstanbul Havalimanı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.09.2020 12:35

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden olan İstanbul Havalimanı’nın 42 ayda yapılış hikayesini anlatan "Hayaldi Gerçek Oldu" kitabı satışa sunuldu.

Dış Hatlar Gidiş Terminali Gümrüklü Salonda düzenlenen tanıtımda konuşan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul için bir hayalden yola çıktıklarını, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'nin son dönemdeki en büyük altyapı yatırımı olduğunu belirtti.

Böyle büyük bir projenin içinde olmaktan heyecan ve gurur duyduğunu belirten Samsunlu, "Havalimanın pandemi sebebiyle bulunduğu global durumu bir tarafa koyarsak, hakikaten hep beraber burada hem inşaatını tamamladık, hem operasyonlarını başlattık. Bugün de tıkır tıkır çalışır bir noktadayız. Bu kitabın hakkını bugün işletme olarak da kullanıcı ve paydaşlarımıza yaşattığımızı düşünüyorum." dedi.

Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nın ekonomi kaynaklı bir zafer anıtı olduğunu, aynı zamanda Türkiye'nin özgüven projesi haline geldiğini söyledi.

İstanbul Havalimanı'nı 5 Türk inşaat şirketinin beraber yaptığını, Türk sermayesi ve bankaları tarafından finanse edildiğini anımsatan Samsunlu, "Burada olabildiğince Türk ürünleri kullanıldı ve böyle muhteşem bir ürün ortaya çıktı. Ondan dolayı Türkiye'nin, Türk insanının, Türk işletmelerinin gerçekten özgüvenini çok yukarı çıkaran bir zafer anıtının içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Samsunlu, "Söz uçar yazı kalır" atasözünden hareketle bu süreçlerle ilgili kitap oluşturmak istediklerini belirterek, 183 binden fazla işçiyle projeyi beraber omuzladıklarını bildirdi.

Kitapta havalimanı ihale süreçleri, sürdürebilirlik çalışmaları, inşaat alanındaki ilkler, teknolojik altyapı, havalimanına özel sistemler ve projenin perde arkasının yer aldığını dile getiren Samsunlu, iç hatlarda bulunan serginin de gezilebileceğini belirtti.

Samsunlu, pandemi döneminde de iyi performans sergilediklerini ifade ederek, "Bugünler de geçecek. Dünyada bitmeyen salgın, dünyada bitmeyen kriz yok. İnsan beyni, insanın kullandığı teknoloji bu salgını yenecek. Biz de her zaman hedeflediğimiz günlere inşallah en kısa sürede geleceğiz. Umudu hiçbir zaman yitirmemek lazım." şeklinde konuştu.

Samsunlu, konuşmasının ardından İstanbul Havalimanı'nda görev yapan basın mensupları adına gazeteci Cevdet Özdemir'e “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabını takdim etti.

Havalimanında çalışan muhabirlere teşekkür eden Samsunlu, "Burayı hep beraber kurduk. İlk günden itibaren daha inşaat halindeyken gelip gidiyorum. Siz de burada her sürecimizi yaşıyorsunuz. Ondan dolayı iyi ki varsınız diyorum." dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı’nın 42 ay gibi rekor sürede yapılış hikayesini anlatan kitap, açılışının 2. yılına özel olarak satışa sunuluyor.

Cumhuriyetin 95. yıldönümü olan 29 Ekim 2018'de hizmete giren İstanbul Havalimanı’nın açılışından önceki tüm süreçlerin detaylı bir çalışma sonucu anlatıldığı, gazeteci-yazar Faruk Şüyün’un editörlüğünde kaleme alınan kitap, havalimanının 2. yılına özel olarak 29,10 lira bedelle tüm "D&R" mağazalarında satılacak.

İGA tarafından titiz çalışmalar sonucu hazırlanan prestij kitabı, Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı’nın gurur verici serüvenine, bu sürece yakından tanıklık etmiş ve yön vermiş kişilerin anlatımları ile ışık tutuyor.

İstanbul Havalimanı’nın inşaat sürecindeki detayların tek tek kaleme alındığı kitapta, projede çalışan mimarlardan mühendislere, işçilerden emekçilere kadar birçok kişinin katkıları da sayfalardaki yerini aldı.






Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ