İş güvenliğinde kurum kültürü eğitimi

Genel 12.07.2018 09:50:05 0
İş güvenliğinde kurum kültürü eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.07.2018 09:50
Aras EDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği biriminin yaptığı ‘’İş Güvenliğinde Kurum Kültürü’’ eğitimi Aras EDAŞ Erzincan Eğitim Merkezi’nde yapıldı.
Yaklaşık yüz katılımcının yer aldığı eğitim iki gün sürdü. Aras EDAŞ saha personeli için başlatılan‘’ İş Güvenliğinde Kurum Kültürü’’ eğitimi, tüm şirket personeline verilmek üzere planlandı.
Önce İş Güvenliği
İş Güveliğinin enerji sektöründeki önemine değinen Aras EDAŞ Sistem İşletme Koordinatörü Selman Nair, elektrik dağıtım hizmetlerinin çok tehlikeli sınıfta olduğunu söyledi. Nair, “Enerji sektörü çok tehlikeli sınıfta yer alıyor. Biz İş Güvenliği eğitimlerinin yanında çalışanlarımıza ‘İş Güvenliğinde Kurum Kültürü’ eğitimi de vererek çalışanlarımızın hepsinin bu hassasiyetimizi hissetmesini istiyoruz. Her zaman öncelik iş güvenliğidir.” Dedi.
İş Güvenliğinde Toplumsal Kültür
Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, İş Güvenliği ile alakalı toplumsal kültür oluşması gerektiğine vurgu yaptı. Kurum kültürünün elbette yerleşmesi gerektiğini söyleyen Akbaş, İş Sağlığı ve güvenliğinin yapısal değişiklik kazanarak toplumsal kültür kazanması gerektiğini ifade etti. Akbaş, ‘’İş Sağlığı ve Güvenliği yaptığımız işin önem derecesi kadar, güvenlik derecesi ile de hayatımızı etkiliyor. Çünkü İş yaşamı sosyal yaşamdan bağımsız değildir. Bu nedenle iş yaşamımızda başımıza gelen her olay, her eylem, her hareket sosyal yaşamımızı da etkiler. Bundan dolayı iş hayatımızın güvenliği aslında hayatımızın ailemizin güvenliğidir. Bir iş kazası bir kişiyi etkilemez. Bir kişi ile beraber, ailesini çevresini çalıştığı yeri ve dolayısı ile toplumu etkiler. Çünkü toplum bireyden, aileden ve çevreden bağımsız değildir. Kişiden topluma, toplumdan kişiye varan etkileşim mekanizması; ailemizi, çevremizi ve toplumumuzu belirleyen hareketlerdir. O yüzden iş güvenliğinde kurum kültürü aslında toplumsal kültür olması gerektiği kadar önemlidir.’’ diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ