İngiltere'de 'Siyahların hayatı önemlidir' gösterileriyle aşırı sağ daha da radikalleşti

ABD'de siyahi George Floyd’un polisler tarafından öldürülmesinin ardından İngiltere’de düzenlenen 'Siyahların hayatı önemlidir' gösterileriyle, İngiliz aşırı sağının daha da radikalleştiği belirtildi.

Genel 16.08.2020 16:38:29 0
İngiltere
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.08.2020 16:38

LONDRA (AA) - ABD'de siyahi George Floyd’un polisler tarafından öldürülmesinin ardından İngiltere’de düzenlenen "Siyahların hayatı önemlidir" (Black lives matter) gösterileriyle, İngiliz aşırı sağının daha da radikalleştiği belirtildi.

Independent gazetesinin haberine göre, İngiltere'de ırkçılık karşıtı kampanyalar yürüten Nefret Etme Umut Et (Hope Not Hate) hareketinin yayımladığı raporda, aşırı sağ Yurtsever Alternatif (Patriotic Alternative) grubuna İngilizlerin desteğinin arttığı ve bunun "daha açık ırkçı politikaya geçişe" işaret ettiği değerlendirmesi yer aldı.

Raporun yazarı Simon Murdoch, beyaz olmayanların İngiltere'den sınır dışı edilmeleri çağrısı yapan yeni Yurtsever Alternatif grubuna, Neo-Nazi ve bazı ılımlı hareketlerde faaliyet yürütenlerin destek verdiğine dikkati çekerek, grubun büyük bir tehdit olduğu uyarısında bulundu.

Grubun İngiliz aşırı sağını, genç aktivistlerle birleştirme çabası içerisinde olduğu değerlendirmesinde bulunan Murdoch'a göre, "Batı medeniyeti beyaz medeniyettir" ve "Göçü durdur, ülkesine geri dönüşü başlat" gibi sloganlarla sosyal medyada ırkçı etiketleri dünyaya yaymaya çalışan İngiltere merkezli Hundred Handers grubuyla yeni Yurtsever Alternatif grubu arasında bağlantı bulunuyor.

Murdoch, İngiltere'de aşırı sağcı aktivistlerin ideolojik olarak çok daha aşırı hale geldiğine işaret ederek, "ABD'de siyahi George Floyd’un polisler tarafından öldürülmesinin ardından İngiltere’de düzenlenen 'Siyahların hayatı önemlidir' gösterileri ve düzensiz göçmen sayılarındaki artış aşırı sağcıların tutumlarını etkiledi." ifadesini kullandı.

Rapor, aşırı sağcı grupların üyeleri arasındaki çevrim içi sohbetlerde aşırı ırkçılık, Holokost'un inkarı ve faşizme saygı dolu sözlerin sıkça kullanıldığını da ortaya koydu.

Muhabir: Bilal Acar

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ