Ilıca’nın milli şahlanışı 103 yaşında

Milli şahlanışın 103’üncü yıldönümü, Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca’da bugün renkli görüntülerle kutlandı.

Genel 11.03.2021 16:26:21 0
Ilıca’nın milli şahlanışı 103 yaşında
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2021 16:26

Milli şahlanışın 103’üncü yıldönümü, Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca’da bugün renkli görüntülerle kutlandı.

Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, protokol ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Ilıca’daki atlı spor kulüpleri ise, cirit atları ve binicileriyle katıldı. Davul zurna eşliğinde Ilıca merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde, vatandaşlara Aziziye Belediyesi tarafından bayrak dağıtıldı. Aziziye Kaymakamı Metin Baskın’ın da katıldığı yürüyüşe, Aziziye Belediyesi’nin başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de eşlik etti.

Orhan: Ilıca tarihe tanıklık etmektir

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ilıca’nın, Ermeni mezalimini en ağır biçimde yaşayan yörelerden birisi olduğunu hatırlatarak, “Ilıca, Ermeni çetelerinin kan donduran cinayetleri ve gerçekleştirdikleri hunharca katliamlarla tarihe geçmiştir. Ilıca’da yaşanan Ermeni vahşeti, tarihi arşivler ve belgelerle de sabittir. Öyle ki, yaşananlar her dile getirilişinde insanın kanını dondurmaktadır. Dolayısıyla 11 Mart, sadece Ermeni çetelerin Ilıca’dan sürüldüğü gün değildir. 11 Mart, aynı zamanda Erzurum’un milli şahlanışına açılan kapıdır. Ilıca tarihtir, Erzurum tarihine tanıklık etmektir” diye konuştu.

Aziziye Belediyesi olarak; milli şahlanışın 103’üncü yılı dolayısıyla organize ettikleri kortej yürüyüşüyle hem 11 Mart gününü kutladıklarını ve hem de şehitleri bir kez daha yâd ettiklerini belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Kutlama programımızda bizlere eşlik ettikleri için atlı spor kulüplerimizi de çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle şirin Ilıca’mızın can ve Erzurum’a canan olduğunu bir kez daha vurgulamış olduk. Şahlanışımız kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ