İhalesi yapılan katı atık tesisinin sözleşmesi imzalandı

Muş Belediyesi önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Katı Atıktan Enerji Üretimi Entegre Tesisinin kurulması için ilk adım atıldı.Korkut’un Kümbet köyünde yapılacak olan Katı Atık Düzenli Dep

Genel 13.02.2019 16:09:47 0
İhalesi yapılan katı atık tesisinin sözleşmesi imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2019 16:09

Muş Belediyesi önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Katı Atıktan Enerji Üretimi Entegre Tesisinin kurulması için ilk adım atıldı.

Korkut’un Kümbet köyünde yapılacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi yapımı için sözleşme imzalandı. Sözleşme Muş Belediye Başkanı ve Katı Atık Belediyeler Birliği Başkanı Feyat Asya ile ihaleyi alan İngiliz-Türk ortaklı Enviro Yeşil Enerji Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi arasında imzalandı. Şirket yetkililerini makamında ağırlayan Başkan Asya, tesisin kurulumu ve işleyişi hakkında bilgiler aldı. Kış mevsiminin ardından yapımına başlanacak tesisinin 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Yap-işlet-devret modeli ile kurulacak tesis sayesinde Muş merkez, 3 ilçe ve 10 beldedeki vahşi depolama sistemine son verilecek. Ayrıca atıkların enerjiye dönüştürülmesi ile önemli bir çalışma yapılmış olacak.

Yapılan sözleşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Asya, “İlimiz için hayati önem arz eden bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız Katı Atıktan Enerji Üretimi Entegre Tesisi kurulması ve işletilmesi için geçtiğimiz günlerde ihale yapmıştık. Bugün ihaleyi alan yüklenici firma ile sözleşme imzaladık. Hava koşullarının elverişli olması ile yapımına başlanacak tesisimiz sayesinde Muş merkez, Varto, Hasköy, Korkut ilçeleri ile Altınova, Düzkışla, Karaağaçlı, Kırköy, Serinova, Yeşilova, Kızılağaç, Sungu, Konukbekler ve Yaygın beldelerimizde vahşi depolama sistemi son bulacak. Allah’ın izniyle kış mevsiminin ardından tesisin kurulumuna başlanacak. Proje kapsamında ilk olarak düzenli depolama tesisi kurulacak. Günlük olarak gelecek olan atıklar depolanacak. Çöp sızıntı suyu arıtma tesisi kurulacak. Ambalaj atıklarının ayrıştırma ve toplama tesisi kurulacak. Ön ayrıştırma tesisi kurulacak. En nihayetinde etap etap faaliyete geçecek tesisin kurulumu 2 yıla kadar tamamlanması planlanıyor. İnşallah bu projemizle önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız. Mevcut atık yapılan alanları ıslah ederek mesire alanı olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Meskenlerden, iş yerlerinden ve kamu kurumlardan toplanacak atıklar ayrıştırılarak geri dönüşümle tekrar kazandırılacak. Bu sayede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin başkanlığında yürütülen Sıfır Atık Projesini amacına uygun bir şekilde ilimizde uygulayacağız. Bu vesile ile katı atıkların düzenli depolanması ve geri dönüşümle tekrar kazandırılmasına yönelik attığımız ilk adımın ilimize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ