Iğdır’dan Türkiye birinciliğine

Iğdir Ziya Gökalp Ortaokulu Öğrencisi Hatice Kübra Güneş, Liselere Giriş Sınavı'nda (lgs) Aldığı 500 Tam Puanla Türkiye Birincisi Oldu.

Genel 25.06.2019 11:31:00 0
Iğdır’dan Türkiye birinciliğine
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.06.2019 11:31

Iğdır Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencisi Hatice Kübra Güneş, Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) aldığı 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Iğdır Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencisi Hatice Kübra Güneş, Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan ile Türkiye birincisi oldu. LGS’de birinci olmanın mutluluğunu yaşayan Hatice Kübra Güneş, Iğdır’a büyük bir gurur yaşatarak sınav için çok çalıştığını belirtti. Güneş, "Çok soru çözdüm. Tabii öğretmenlerimin de çok yardımı oldu. Çok uzun ve zorlu bir süreçti. Bizi yıldırmak isteyenler oldu. İnsan, düzenli çalışma ve öğretmenlerin desteğini alırsa başarılı olur. Güzel bir liseyi bitirmek istiyorum. Galatasaray lisesinde okumak istiyorum. Özellikle matematik sorularının üzerinde çok durdum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerimden de destek aldım. İlk başta sorularda zorlandım sonra çözdüm. Kendimden çok emin değildim ama başardım. Soruların aşırı bir zorlayıcı yönü yoktu. Sınava gireceklerde tavsiyem Sınavda çok fazla heyecanlanmasınlar. Bazen pes etmek isteyebileceksiniz ama pes etmeyin zorlukları yenin ayağa kalkmayı bilin. Bu sınav fazla önemli bir şey değil hayatınızı etkilemesin. Konu tekrarı pek yapmadım ve bol bol soru çözdüm. Sıkıldığım zamanda ders çalışmayı bıraktım. Sosyal medyadan da faydalandım” dedi.

Kızının başarısıyla büyük sevinç yaşayan coğrafya öğretmeni Hüseyin Güneş, “500 tam puan bekliyorduk. Disiplinli bir çalışma yaptı. Çok emek verdi. Kızımın bu başarısı bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Ne mutlu bize ki kendisi sorumluluk sahibi bir çocuk. Bize bu mutluluğu yaşattığı için kızıma, öğretmenlerine okul idaresine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Matematik öğretmeni Adem Polat ise "Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim ordusunun bir neferi olarak Türkiye’nin sonunda Iğdır’da kendi fırsatımızı kendimiz sürdürdük ve başarılı olduk. Bütün öğretmen arkadaşlarla el birliği içinde çalıştı” dedi.

Anne Selma Güneş, “Hatice planlı ve düzenli çalıştı ve birinci oldu. Emeği geçen öğretmen ve herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ