Iğdır’da kontrollü normalleşme dönemi başladı

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine korona virüs ile mücadelede yeni süreci anlatan 14 maddelik bir genelge gönderdi. Genelgede kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçileceği bildirildi.

Genel 4.03.2021 12:32:04 0
Iğdır’da kontrollü normalleşme dönemi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2021 12:32

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine korona virüs ile mücadelede yeni süreci anlatan 14 maddelik bir genelge gönderdi. Genelgede kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçileceği bildirildi.

Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre illerin 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyelerinin risk gruplarına göre belirlendiği ifade edildi. Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının önemi kadar denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliğinin büyük bir etken olarak görüldüğü vurgulandı.

Vali ve kaymakamlarca her bir il/ilçe müdürünün başkanlığında kolluk ve diğer kamu personelinden oluşan genel denetim ekipleri oluşturulacak, bu ekiplerin düzenli olarak her gün sahada denetim yapması sağlanacak.

Konu ile ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, “Yaklaşık bir yıldır devam eden korona virüs ile mücadele süreci geçiriyoruz. Bütün ülkede olduğu gibi Iğdır’da bu mücadelenin içinde. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan kabine sonrasında illerimizde farklı bir değerlendirme sürecine geçildi. Yeni süreç kontrollü normalleşme süreci olacak. Iğdır’a baktığımızda yüz bin kişiye düşen hasta sayısı durumuna göre Türkiye’nin en iyi illerinden bir tanesiyiz. Fakat bu normalleşme sürecinde geçen yaz yaşadığımız süreci unutmamamız gerektiği kanaatindeyiz. Iğdır’lı hemşehrilerimiz ile beraber tekrar bir kapanma süreci yaşamadan ve mavi rengi Iğdır’ın üzerinde tutarak devam etmek istiyoruz. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri bakanımızın önderliğindeki kabinemizin tedbirleri doğrultusunda yeni bir denetim süreci başlayacak. Denetimlerimiz artık daha dinamik ve kurum amirlerimizin sahada olduğu bir dönem yaşayacağız. Denetim sürecinde önceliğimiz işletme ve vatandaşlarımızın uyarılması olacak. Açtığımız işletmeleri tekrar kapatmak istemiyoruz. Bunun için tedbir almak durumundayız” dedi.

Basın açıklamasının ardından denetime çıkan Vali Sarıibrahim, esnaf ziyaretleri ve denetimleri esnasında esnafa destek amaçlı alış veriş de yaptı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ