İftar çadırları Malatyalıların buluşma noktası oldu

Ramazan ayında toplumda dayanışma ve paylaşma kültürünü pekiştirmek ve imkanı olmayan vatandaşların iftarını açabilmesi için kurulan iftar çadırları ilk günden itibaren doldu taştı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapal?

Genel 21.05.2019 14:29:00 0
İftar çadırları Malatyalıların buluşma noktası oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.05.2019 14:29

Ramazan ayında toplumda dayanışma ve paylaşma kültürünü pekiştirmek ve imkanı olmayan vatandaşların iftarını açabilmesi için kurulan iftar çadırları ilk günden itibaren doldu taştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Meydanında kurulan iftar çadırları da 7’den 70’e çok sayıda vatandaşın yanı sıra engelli, yaşlı, öğrenci ve evine yetişemeyen Malatyalıların iftarlarını açtıkları mekan haline geldi.

15 Temmuz Meydanında iftar çadırlarında iftar saatini bekleyen vatandaşları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iftar çadırlarının binlerce Malatyalıyı iftarda bir araya getirdiğini söyledi.

Başkan Gürkan, “Ramazan ayının ilk günlerinde bin 500-2 bin kişi olarak düşündüğümüz iftar çadırlarımıza, vatandaşlarımızın yoğun ilgisinden dolayı hem çadır hem de masa ve sandalye sayısını artırarak bugün itibariyle 4 binin üzerinde vatandaşımızı misafir ediyoruz. İftar çadırlarımız şehrin merkezi olması nedeniyle dar gelirli vatandaşlarımızın yanı sıra evine yetişemeyen bütün Malatyalıların adeta buluşma noktası durumunda. Böyle bir ortamın sağlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma, hayırsever iş adamlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Ramazan ayının milletimize, Malatya’mıza ve insanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tutulan oruçların, edilen duaların kabulünü Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak teravih sonrasında Ramazan ayının ruhuna uygun programlar da düzenlediklerini ifade eden Başkan Gürkan, “Düzenlenen programlar sayesinde, vatandaşların iftar ve teravihten sonra keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor. Gerçekleştirilen programlara, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderlerinin katılımıyla Ramazan ayı dolu dolu yaşanmaktadır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ