İçişleri Bakanı Soylu Van'da patlama bölgesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörün daha da yenilgiye uğrayacağını belirterek, “Şehirlerde, hendeklerde, büyük bir sukutuhayal ile karşı karşıya kaldılar. Halk desteği azalıyor. Yaptığı en alçak ve en insanlık dışı eylem

Genel 12.09.2016 20:30:48 0
İçişleri Bakanı Soylu Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2016 20:30

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörün daha da yenilgiye uğrayacağını belirterek, “Şehirlerde, hendeklerde, büyük bir sukutuhayal ile karşı karşıya kaldılar. Halk desteği azalıyor. Yaptığı en alçak ve en insanlık dışı eylemdir” dedi.

Bakan Soylu, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte akşam saatlerinde Van’a gelerek AK Parti Van İl Başkanlığı’na yönelik sabah saatlerinde bombalı saldırının olduğu alanda incelemelerde bulundu. Halka ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Soylu, alanda incelemelerde bulunarak Van Valisi İbrahim Taşyapan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’den bilgiler aldı. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “Bayrama yönelik, huzurumuza yönelik kastedilen bir eylem olduğunu elbette hepimiz görüyoruz ve anlıyoruz. Canice bir girişim. Yaklaşık iki gün önce Diyarbakır’da genel başkan yardımcımızın bayramla ilgili yapacağı ziyaret üzerine oluşturulan bir tuzak, daha sonra burada karşılaştığımız bu menfur saldırı, şunu söyleyebiliriz. Bunlara yönelik istihbari çalışmalarımız, hem de fiziki tedbirlerimiz en üst seviyede devam etmektedir. Görüyorsunuz ki bu denli şiddetli patlamanın hedef aldığı yer, polis noktası ve AK Parti İl Başkanlığı binası. Eğer bu engellemeler ve bariyerler olmamış olsaydı, Allah korusun büyük bir felaketle karşı karşıya kalınabilirdi. Zannediyorum hastanelerde yaklaşık 7 kişi var. Bunlardan bir tanesinin tedavisi biraz daha sürecek, diğerleri müşahade altında. 53 yaralımız olmuştu. 53 yaralımızın 7’si hariç diğerleri taburcu oldular” dedi.

“Terörün dünyada hiçbir yerde sonuç aldığı görülmemiştir”
Terör tepki gösteren Bakan Soylu, “Bayramımızı bize zehir etmeye çalışıyorlar, ama bilmiyorlar ki bu bizim kardeşliğimizi, bir birimize olan dayanışmamızı ve bir birimize olan muhabbetimizi daha fazla arttırmaktadır. Terörün dünyada hiçbir yerde sonuç aldığı görülmemiştir, sonuç alamayacaktır. Bu konuda milletimiz sabırlı ve bizlerde sabırlıyız. Bizi bir birimizden ayırmaya çalışanlara karşı en büyük silahımız, en büyük gücümüz, sevgimiz ve bir birimizle kucaklaşmamızdır. Biz bu coğrafyaya on yıl önce gelmedik. Biz bin yıldır bu coğrafyada kardeşiz ve bir birimizle olan bu kardeşliğimiz, bu sınavlar gibi çok sınavlar geçirmiştir” diye konuştu.

“Halk desteği azalıyor”
Patlamanın ardından hasar tespit çalışmasına başlandığını da dile getiren Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Burada hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Önemli bir hasarın olduğunu gözlemleyebildik. İçeriler daha yüksek bir hasarla karşı karşıya. Bizim daha tedbirli, bizim daha dikkatli, bizim bu konularda özellikle 24 saat esasınca sürekli titiz bir çalışma ortaya koymamız gerektiğini gösteriyor. Daha da yenilgiye uğrayacaklar. Şehirlerde, hendeklerde, büyük bir sukutuhayal ile karşı karşıya kaldılar. Halk desteği azalıyor. Yaptığı en alçak ve en insanlık dışı eylemdir. Sivillere yönelik eylem, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, hangi noktasında olursa olsun sadece lanetlenir. Şurada izahatı gerekmektedir, terörü cesaretlendirmeye çalışanlar, acaba her biri bir araya gelseler, bir tek yaralımızın, bir tek insanımızın, bir yarasını pansuman etme fırsatına sahipler mi? Her biri bir araya gelirse bir tek insanımızı canlandırabilme haşa fırsatına sahipler mi? Böyle bir şey yok. Bunu bir cinnet ve sıkışmışlık hali olarak görüyoruz. Milletimiz emin olsun, şu anda bütün güvenlik kuvvetlerimizle vatandaşlarımızla elbirliği içerisinde bu terörü ülkemizden söküp atabilmek için gayret gösteriyoruz.”

Avrupa’ya mesaj
Avrupa’ya mesaj veren Bakan Soylu, “Özellikle Avrupalı dostlarımız, bu terörün kendi ülkelerindeki finansmanı konusunda çok daha dikkatli olmalıdır. Altını çizerek söylüyorum. Çok daha dikkatli olmalılar. Sadece eylemciler değil, sadece teröristler değil, terörizmin hangi yollarla desteklendiği de belki bu sorunun en temel kaynaklarından bir tanesidir. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
Gözaltı konusuyla ilgili sorulan bir soru üzerine de Bakan Soylu, “Arkadaşlarımız çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Bu çalışmalar neticesinde ben sonucun alınabileceği kanaatindeyim. Soruşturmanın selameti açısından, hem de bu meselelerde az konuşup çok iş yapmak lazım” şeklinde cevap verdi.

Bakan Soylu ve beraberindekiler, buradaki incelemelerinin ardından Lokman Hekim Van Hastanesi’ne geçerek yaralıları ziyaret ettiler. Yaralılara ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileterek bir süre yakınlarıyla görüşen Bakan Soylu, ardından istirahat etmek üzere otele geçti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ