İbrahim Erkal vefatının birinci yılında şarkılarıyla anıldı

Genel 15.05.2018 10:15:03 0
İbrahim Erkal vefatının birinci yılında şarkılarıyla anıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2018 10:15
Geçtiğimiz yıl geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden sanatçı İbrahim Erkal, vefatının birinci yılında şarkılarıyla anıldı.
İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen anma etkinliğine İbrahim Erkal’ın annesi Hatice Erkal, kardeşleri Hatice, Hülya, Meryem ve Abdullah Erkal, AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve çok sayıda hayranı katıldı.
Etkinlikte konuşan Erzurum AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı İbrahim Erkal’in Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en büyük sanatçılardan birisi olduğunu ifade ederek, "İbrahim Erkal benim çok değerli bir dostumdu iyi bir insan nasıl olur adam gibi adam nasıl olur denildiğinde tüm özellikleri üzerinde taşıyan bir insandı Erzurum dadaşıyla meşhur dadaşın tarifini yapsak o tarife uygun birisi İbrahim Erkal bugün sevenleriyle birlikteyiz salonumuz tıklım tıklım görüyoruz ki çok sayıda seveni var. İbrahim Erkal Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en büyük sanatçılardan birisi. Ona tekrardan Allahtan rahmet diliyorum Allah mekanını cennet etsin." diye konuştu.
İbrahim Erkal’in Erzurum’u Türkiye’ye tanıtan kıymetli bir sanatçı olduğunu ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen "Kıymetli kardeşimiz Erzurum’a mal olmuş Türkiye’ye mal olmuş Erzurum’u hem Türkiye’de tanıtmış hem dünyada tanıtmış bir sanatçı. Türküleriyle, deyişleriyle, besteleriyle günümüzde kalabilen sanatçılara ihtiyacımız var. Başka milletlerin adetlerini, gelenekleri bize sevdiren değil, kendi kıymetlerini, değerlerimizi bize ifade eden, gelecek nesillere aktaran sanatçılara ihtiyacımız var. Erkal da kendi değerlerimizi ortaya çıkartan, değerlerimizle iftihar eden bir sanatçıydı. Allah rahmet etsin." dedi.
Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ise "Ben bir siyasetçiyim çok güzel konuşurum aslına bakarsak ama nedense bugün İbrahim’den dolayı konuşmakta zorluk çekiyorum. İbrahim benim çocukluk arkadaşım sırdaşım çocukluktan sonuna kadar hiç irtibatımı kesmediğim birisi. İbrahim Erkal’ı tanımak için ’Birlik’ türküsünün sadece sözlerini okumak yeterlidir. Onun felsefesini, tasavvuf ehli bir insan olduğunu anlayacaksınız. İbrahim Erkal Erzurum sesi. İbrahim’siz Erzurum, adına türkü yakılmamış yare benzer, İbrahim’siz Erzurum davulsuz, zurnasız bara benzer, İbrahim’siz Erzurum ağustosta yağan kara benzer. Allahtan rahmet diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İbrahim Erkal’in hayatının anlatıldığı belgesel izlendi. Belgesel sırasında sevenleri ve ailesi göz yaşlarına hakim olmadı.
Belgeselin ardından İbrahim Erkal Orkestrasıyla birlikte Erzurum’lu sanatçılar İsmail Bingöl ve Rıdvan Adede İbrahim Erkal’in sevilen şarkılarını seslendirdiler.
Programın sonunda İbrahim Erkal’in kardeşi Abdullah Erkal sanatçının sevilen şarkılarını seslendirmek üzere sahneye çıktı sesi ve görünüşle İbrahim Erkal’i andıran kardeş Erkal salonda duygu dolu anlar yaşattı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ