Huzurevlerinde 'Dijital Bahar' projesi başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevlerinde oluşturulan teknoloji odaları aracılığıyla yaşlı vatandaşların sevdikleriyle bir araya gelmesine imkan tanıyan 'Dijital Bahar' projesinin tanıtım toplantısı

Genel 23.03.2021 16:47:26 0
Huzurevlerinde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.03.2021 16:47

ANKARA (AA) - Selçuk, bakanlık himayesinde Turkcell tarafından huzurevi sakinlerini teknoloji ile hayata daha güçlü bağlamak amacıyla başlatılan projenin Seyranbağları Huzurevinde düzenlenen tanıtım programında, huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ile birlikte proje kapsamında huzurevinde oluşturulan Dijital Bahar teknoloji odasının açılışını yapan Selçuk, "Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah nice baharlara." dedi.

Teknoloji odasında yaşlılarla sohbet eden, incelemelerde bulunan Selçuk, huzurevi sakinleriyle dijital kitap okudu, dijital gözlük taktı, ardında da dijital görüşme kabinine girdi.

Bakan Selçuk, ayrıca teknoloji odasından İstanbul Maltepe Huzurevine de canlı bağlandı. Buradaki huzurevi sakinlerinin kendisini çok sevdiklerini ve özlediklerini belirtmesi üzerine Selçuk, gönüller bir olduğunda bir şekilde buluşulabildiğini ve tekrar bu huzurevine ziyarette bulunacağını dile getirdi.

Teknoloji odasındaki incelemelerin ardından Turkcell Genel Müdürü Erkan tarafından Bakan Selçuk'a daha önce huzurevlerine bulunduğu ziyaretlerden fotoğrafların yer aldığı dijital fotoğraf albümü hediye edildi.

Huzurevi sakinleri de Selçuk'a Ayasofya Camisi'nin maketini hediye olarak sundu.

"Huzurevi sakinlerini pandeminin etkilerinden uzaklaştırmayı amaçlıyoruz"

Turkcell Genel Müdürü Erkan, tanıtım programının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Turkcell'in özellikle salgın döneminde 65 yaş ve üstü kişilere evlerinde destek verdiğini belirterek, bu projeye de "ikinci bahar" ifadesinden esinlenerek, Dijital Bahar ismini verdiklerini anlattı.

Erkan, "Huzurevlerinde yaşayan büyüklerimizin dijital ortamda sevdikleriyle buluşmasının yanı sıra Çanakkale Müzesi, Ayasofya Camisi, kutsal topraklar gibi yerleri VR gözlükleri ile bulundukları yerden dolaşabilecekleri dijital ortamlar oluşturduk. Bu sayede onları bir miktar pandeminin etkilerinden uzaklaştırmayı, keyif almalarını sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Projenin ilk etapta İstanbul'daki Maltepe ve Ankara'daki Seyranbağları Huzurevinde hayata geçirildiğini belirten Erkan, teknoloji odalarının sayısını her geçen yıl artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Erkan, "Büyüklerimizin dijital ortamla yakınlaşmasını ve bu sayede sevdikleriyle daha yakın olmasını sağlamaya çalışacağız." ifadesini kullandı.

- Huzurevi sakinleri teknoloji odalarında sevdikleriyle hasret gideriyor

İlk etapta İstanbul'daki Maltepe ve Ankara'daki Seyranbağları Huzurevlerinde oluşturulan "Dijital Bahar" teknoloji odaları, huzurevi sakinlerine BiP uygulaması aracılığıyla sevdikleriyle bir araya gelme imkanını tanıyor.

Yaşlılar ayrıca "TV+, Fizy ve Dergilik" gibi uygulamalarla bu odalarda keyifli vakit geçirebiliyor.

Proje kapsamında teknoloji odalarında VR alanı da oluşturuldu. Huzurevi sakinleri bu alandaki VR gözlükleri sayesinde Anıtkabir, Çanakkale Şehitliği, Sultanahmet Camii ve Kutsal Topraklar'ı bulundukları yerden ziyaret edebilecek.

Projeyle ayrıca dijital okur yazarlık eğitim programlarının yanı sıra teknoloji ve cihaz eğitimleri, gençlerle bilgi aktarımı buluşmaları gibi sosyal etkinliklerin de hayata geçirilmesi planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ