Huzur ve güven yaylacıları sevindiriyor

Genel 22.06.2018 10:50:05 0
Huzur ve güven yaylacıları sevindiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2018 10:50
Muş’ta geçimlerini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, meraların huzura kavuşmasının ardından yaylalara yerleşmeye başladı.
Hasköy ilçesine bağlı köylerde yaşayan hayvan sahipleri yaylalara çıkmaya başladı. Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, huzur ve güvenin sağlandığı yaylalarda hazırlıklarını sürdürüyor. Karaağaç Yaylası’na çıkan hayvan sahipleri, burada yaşamlarını sürdürmek için yayla evi ve gündelik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlık yapıyor.
Ramazan ayı ve yağışlardan dolayı yaylaya bir ay geç çıktıklarını ifade eden hayvan sahibi Turan Karakan, geçimlerini koyunları sayesinde sağladıklarını söyledi.

"Koyunlarımız bizim geçim kaynağımız"
Yaylaya huzur ve güven içerisinde çıktıklarını kaydeden Karakan, "Bu sene Ramazan ayı ve yağışlardan dolayı bir aylık gecikmeyle yaylaya çıktık. Şu anda yayla evimizin çalışmasını yapıyoruz. Hava şartlarından dolayı geç geldik. Burada 75 günlük bir zaman geçiriyoruz. Çok şükür burası güvenli, herhangi bir sıkıntı yok, güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı yok. Rahatız burada. Ova sıcak olduğu için buralar serin. 2,5 aylık bir zaman burada kalıyoruz. Hayvanlar için iyi. Bizim burada 2 bin civarında küçükbaş hayvanımız var. Günde iki defa süt sağımı yapıyoruz. Sütleri mandıraya veriyoruz. Gerçekten süt ucuz. Biz peynir yapıp mandıraya 10 liradan veriyoruz. Geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Koyunlarımız bizim geçim kaynağımız. Her sene böyle gelip 2,5 ay kalıp havalar tekrar serinleyince köyümüze dönüyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ederiz"
Yaylacı Mehmet Karabulut da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ettiğini belirterek, “Bize müsaade etti, biz de yaylaya çıktık. Çok huzurluyuz. Allah kendisinden razı olsun, başımızdan eksik olmasın" ifadelerini kullandı.

"Yaylaların serbest olması halkımıza bir huzur getirdi"
Dağdibi Köyü Muhtarı Kadri Coşkun ise bölgede PKK terör örgütü diye bir şey kalmadığını hatırlatarak, "Bu sene yoğun yağmur nedeniyle yaylacılar bir ay geç çıktı yaylaya. Daha halen çıkmaya devam ediyorlar. Güzel geçiyor. Çok güzel huzurumuz var. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bu sene bütün yaylaları serbest etti. Köy halkının çoğunluğu yaylalara çıkıyorlar. Çok memnunuz, mutluyuz. Daha önceden PKK terör örgütü halkımızı rahat bırakmıyordu. Gerçi her şeye rağmen gelip gidiyorduk, 2002’den sonra Cumhurbaşkanımızla birlikte terör örgütü diye bir şey kalmadı bizim bölgemizde. Güvenlik güçlerimiz sayesinde her sene huzurlu yaylaya gelip gidiyoruz. Yaylaların serbest olması halkımıza huzur getirdi. Yani rahatlıkla yaylalara gidip geliyoruz. Sadece hayvanlar için değil aynı zamanda vatandaşlar piknik amacıyla buralara gelip pikniklerini yapıp tekrar köylerine dönüyorlar. Bizim bu yaylamıza elektrik bağlanmasını ve yol getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ