Homeopatik açıdan koronavirüs

- Medipol Mega Üniversite Hastanesi Homeopati Uzmanı Dr. Yegane Koulıeva Özcan: - 'Tüm dünyada koronavirüs paniği hızla yayıldı. Sosyal ağlarda ünlü homeopatların sayfalarında enfeksiyonun önlenmesi ve tedavisi için uygun evrensel homeop

Genel 13.02.2020 10:24:30 0
Homeopatik açıdan koronavirüs
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2020 10:24

İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Homeopati Uzmanı Dr. Yegane Koulıeva Özcan, "Tüm dünyada koronavirüs paniği hızla yayıldı. Sosyal ağlarda ünlü homeopatların sayfalarında enfeksiyonun önlenmesi ve tedavisi için uygun evrensel homeopatik ilaç seçimi hakkında öneriler sunuluyor. Ancak unutulmamalıdır ki homeopati kişiye özeldir. Herkes için tek ilaç değil, her hasta için özel ilaç tavsiye edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Özcan, koronavirüsü, homeopatik açıdan değerlendirdi.

Homeopatinin kişiye özel uygulanması gerektiğini belirten Özcan, "Tüm dünyada koronavirüs paniği hızla yayıldı. Tüm haber bültenleri bundan bahsediyor. Sosyal ağlarda ünlü homeopatların sayfalarında enfeksiyonun önlenmesi ve tedavisi için uygun evrensel homeopatik ilaç seçimi hakkında öneriler sunuluyor. Ancak unutulmamalıdır ki homeopati kişiye özeldir. Herkes için tek ilaç değil, her hasta için özel ilaç tavsiye edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Özcan, homeopatinin doğal ve yan etkisiz olduğunu aktararak, "Yaklaşık 300 yıldır Avrupa, Amerika ve Hindistan'da çok sık kullanılan alternatif tıp sistemidir. Homeopati tedavisinin hedefi ,sadece bir hastalıkla veya bir hastalık semptomuyla savaşmıyor, aynı zamanda çeşitli hastalıklardan muzdarip vücudun bir bütün olarak iyileşmesini sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.


- "Evinizde 'acil homeopati kit' bulundurun"


Dr. Yegane Koulıeva Özcan, evlerde "akut homeopati kiti" bulundurulmasını tavsiye ederek, homeopatik ilaç seçiminde üst solunum yolu enfeksiyonunda kullanılan bazı ilaçların uygun olabileceğini aktardı.

Özcan, "İnfluensum, Aconitum, Anas Barbarea, Arsenicum Album, Acidum Phosphoricum, Arnica, Antimonium Crudum, Belladona, Bryonia, Carbo Veg, Dulcamara, Ferrum Phosp, Gelsemium, Hepar Sulphur, Mercurius Solubelis, Nux Vom, Nat Mur, Nat Sulph, Pulsatilla, Rhus Tox, Sulphur, Spongia, Veratrum Album yararlı olabilir. 200 mililitre suya 10-15 globul ilave edip saat başı veya duruma göre 15 dakikada bir yudum şeklinde kullanabilirsiniz." bilgisini verdi.


- "Yararlı diye özellikle çocukları sevmediği gıdaları tüketmeye zorlamayın"


Medipol Mega Üniversite Hastanesi Homeopati Uzmanı Özcan, grip ve diğer solunum yolu hastalıklarının yüksek görüldüğü zamanların yaşanıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Öncelikle ilk yapılması gereken alışveriş merkezleri, konser salonları ve hatta mümkünse yoğun saatlerde toplu taşıma gibi kalabalık yerlerden kaçının. Odalarınızı sık sık havalandırın ve nemlendirin. Alerjik reaksiyon yoksa okaliptüs, çay ağacı, köknar gibi esansiyel (uçucu) yağları içeren aromatik difüzorler kullanın. Bağışıklık sisteminizin güçlenmesine katkıda bulunan ve patojenik virüslerin ve bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını engelleyen C vitamini açısından zengin gıdaları tüketin. C vitamini açısından zengin gıdalar narenciye, elma, nar, kivi, ekşi meyveler, kiraz, ahududu, kızılcık, kuş üzümünü öneririm. Ayrıca çiğ veya kurutulmuş zencefil ve bal tüketin. Sevdiğiniz gıdaları tüketin, özellikle çocukları yararlı diye sevmediği gıdaları tüketmeye zorlamayın."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ