Hindistan'da vaka sayısı 14 günün en düşük seviyesine geriledi

Salgından en çok etkilenen ülkelerden Hindistan'da günlük vaka sayısı son 14 günün en düşük seviyesine gerilerken Kovid-19'u atlatanlarda halk arasında 'siyah mantar' olarak adlandırılan göz hastalığının artması, endişeye yol açtı.

Genel 11.05.2021 12:33:48 0
Hindistan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2021 12:33

ANKARA (AA) - Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 329 bin 942 Kovid-19 vakası ve virüse bağlı 3 bin 876 ölüm kaydedildi.

Günlük vaka sayısı son 14 günün en düşük seviyesine geriledi. Hindistan'da en son 27 Nisan'da 323 bin 144 vaka kaydedilmişti.

Vaka sayısı 4 Nisan'da 100 binin, 15 Nisan'da 200 binin, 21 Nisan'da 300 binin üzerine çıkmış, 30 Nisan'da ilk kez 400 bini aşmıştı.

Günlük olarak en fazla vaka ve ölüm kaydedilen ülke olan Hindistan'da toplam vaka sayısı 22 milyon 992 bin 517’ye, toplam can kaybı sayısı 249 bin 992 oldu.

Ülkede 3 milyon 715 bin 221 hastanın tedavisi sürüyor.

Uzmanlar, gerçek vaka ve ölü sayısının çok daha yüksek olabileceği uyarısını yapıyor. Nüfusu 1,4 milyara yaklaşan Hindistan'da son 24 saate yaklaşık 2,5 milyon aşı yapıldı. Ülkede aşılama kampanyasının başlatıldığı 16 Ocak'tan bu yana yaklaşık 172 milyon 710 bin 66 bin doz aşı yapılsa da kampanya, henüz salgını durdurabilecek düzeye ulaşmadı.

Virüsle bağlantılı olabileceğinden şüphelenilen göz hastalığı

Öte yandan ülkede artan vakalarla birlikte, "siyah mantar" olarak bilinen göz hastalığı "mukormikoz" vakalarının artması endişeye yol açıyor.

Mumbai'de görevli göz doktoru Akşay Nair, BBC'ye yaptığı açıklamada, nisan ayında Kovid-19 tedavisi görmüş 40 hastada bu rahatsızlığa rastladığını belirtti.

Önceki 2 yıl boyunca yalnızca 10 mukormikoz hastasını tedavi ettiğini vurgulayan Doktor Nair, hastalığın Kovid-19 hastalarına uygulanan steroid destekli tedavilerin yan etkisi olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Nair, nisandan bu yana tedavi ettiği 40 hastadan 11'inin ölümcül olabilen mantar hastalığının yayılmasını önleyebilmek için yayılmanın olduğu tek gözünü ameliyatla aldırdığını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ