Hilalkent, sosyal donatıya doydu

Genel 24.07.2018 09:30:06 0
Hilalkent, sosyal donatıya doydu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.07.2018 09:30
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, Hilalkentte sosyal belediyecilik hizmetlerini eksiksiz sürdürüyor. Yerleşime açıldıktan sonra sosyal donatıları eksik bırakılan, bugün büyük bir mahalleyi aşan nüfus ve bina sayısıyla Hilalkent futbol sahası, park, bahçeler, mesire yeri ve Kadın Spor Merkeziyle daha sosyal bir semt oldu.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hilalkent’in kurulması ve planlamasında sosyal donatıların adeta yok sayılmış olduğunu belirtti. Hilalkentte gençlerin aktivitesi için futbol sahası, park ve bahçeler yapıldığının altını çizen Ali Korkut, Hilalkent semtinde insana yönelik çok hizmet yaptıklarını söyledi. Hilalkent için 2017 yılında yapımına başlanan, oyun parkları, yeşil ve ağaçlandırma çalışması tamamlanmak üzere olan 7 park yapan Yakutiye Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Yaptıkları 7 parktan birinin önünde poz veren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Eğer bir yerde insanlar için yerleşim yeri açıyor, yapılaşmaya izin veriyorsanız, o bölgede mutlaka sosyal donatılar geniş olarak planlanmalıdır" dedi.
Hilalket için hiçbir sosyal imkanın düşünülmemiş olmasının belediyecilik açısından büyük bir eksiklik olduğunun altını çizen Ali Korkut, "Dönemimizde Hilalkentte yaşamını sürdüren insanlarımız için yeşil alan, sosyal donatı adına çok hizmet ürettik. Spor yapacak gençlerimiz için futbol sahası yaptık. 7 adet park yapıldı, hizmete açıldı. Hilalkent sakinlerine hitap eden Kadın Spor Merkezimiz ve yanındaki devasa büyüklükteki mesire alanımız var" şeklinde konuştu.
Hilalkent’in yeni yerleşim alanı olduğunu anımsatan Ali Korkut, her yeni binanın birtakım alt ve üst yapı ihtiyacını gerektirdiğini belirtti. Hilalkentte geniş çift şerit yollar dahil yolların tamamına yakınının kendileri tarafından açıldığına da vurgu yaptı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ