Hemşire Tuğçe Kılıç kurduğu 'Yaşam Çiçeği' derneğiyle iyilik dağıtıyor

Hemşirelik yaparken 2 yıl önce 'Yaşam Çiçeği' derneğini kuran Tuğçe Kılıç, yurt içinde ve dışında ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor.

Genel 13.05.2020 14:09:33 0
Hemşire Tuğçe Kılıç kurduğu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.05.2020 14:09

İSTANBUL(AA) - Hemşirelik yaparken "Yaşam Çiçeği" adlı dernek kuran Tuğçe Kılıç, yurt içinde ve dışında birçok ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıyor.

Özel bir hastanede hemşire olarak görev yapan Kılıç, yıllardır sürdürdüğü yardım faaliyetlerini daha düzenli hale getirmek için gönüllü ekipten oluşan "Yaşam Çiçeği" adını verdiği bir dernek kurdu. 2 yıldır dernek üzerinden hem yurt içi hem de dışında 7 farklı ülkede yardım organizasyonlarında bulunan Kılıç, bağışçılardan gelen yardımların listesini tutuyor. Kılıç, yardımları ailelere teslim ederken video da çekip bağışçılara iletiyor. Videoda ihtiyaç sahiplerinin yüzünü göstermeyen Kılıç ve diğer gönüllüler, gıdadan temizlik malzemesine, bebek bezinden oyuncağa kadar birçok yardım malzemesini ailelere ulaştırıyor.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs sürecinde ve ramazan ayı dolayısıyla erzak yardımı yaptıklarını belirterek, "Erzakların yanı sıra marketten kendi ihtiyaçlarını kendileri temin edebilsinler diye gıda kartları veriyoruz. 65 yaş üstü dışarı çıkamayan büyüklerimiz oluyor, onların ihtiyaçlarını alıyoruz. Engelli çocuklarımız oluyor, onlara bez götürüyoruz. Bu yaptıklarımız bize ulaşan bağışçılarımız sayesinde. Biz sadece vesile oluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bir anda kendimi yardım faaliyetlerinin içerisinde buldum"

Yardım faaliyetlerine nasıl başladığını anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Annem Arakan'da kendi adına kurban kestirmek istedi. Kurban Arakan'da kesildikten sonra bana videosunu gönderdiklerinde çok etkilendim. Zaten 10 yıldır kendi çevremde ufak tefek yardımda bulunuyordum ama daha sonra çevremdeki insanların bana ulaşıp, 'şurada bir aile varmış bakabilir misin' diye söylediklerinde yardımcı olmaya çalışırken bir anda kendimi yardım faaliyetlerinin içerisinde buldum."

Bu yıl da ramazanda Arakan'a yardım gönderdiklerini, iftar organizasyonu düzenlediklerini ve 200 aileye erzak yardımı yapacaklarını bildiren Kılıç, genelde öksüz, yetim ve ihtiyaç sahiplerine yönelik faaliyette bulunduklarını dile getirdi.

İhtiyaç sahipleri yardım talebinde bulunduklarında gerçekten yardıma muhtaç olup olmadıklarını araştırdıklarını kaydeden Kılıç, muhtar ve bakkallarla konuşup teyit ettiklerini söyledi.

"Önceden tatillere giderdim şimdi kendimi Suriye ya da Afrika'da buluyorum"

Dernekle birlikte arkadaş ortamının değiştiğini dile getiren Kılıç, yakın çevresinin artık dernekteki gönüllülerden oluştuğunu belirtti.

Kılıç, "Derneği kurduktan sonra hayat tarzım da değişti. Önceden izinli olduğumda tatillere giderdim şimdi izinli olduğum ilk fırsatta kendimi ya Suriye'de ya Afrika'da ya da Irak'ta buluyorum. Gönüllerde olmak çok güzel bir şey. Bir yaşlının ziyaretine gitmek onu yalnız bırakmamak bile bizim görevimiz gibi. Dernek olarak değil, herkesin bunu yapması gerekiyor. Yardım işlerine bir kere girdiğin zaman çıkamıyorsun." diye konuştu.

Tuğçe Kılıç, bu yardım çalışmalarını yapmaktan mutluluk duyduğunu anlatarak, "Onlara değil biz kendimize ediyoruz. Yardım aslında bir başkasına bir şey verirken kendini iyileştirmektir, kendine bir iyiliktir." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ